Novice

Nazaj

Nastop skupine Pesemca

Nastop skupine Pesemca

Danes je naš dom obiskala zanimiva glasbena skupina Pesemca iz Braslovč. Pod vodstvom Staneta Podpečana neguje ljudsko pesem in izročilo. Zanimiv zborček, ki je zelo razveselil naše stanovalce. Skozi hudomušno pripoved o mladi zaljubljenosti in glasbeni spremljali so sestavili zanimivo zgodbo. 

Držijo se reka : pesem ljudska al' umetna, vsaka je po svoje fletna! Več, kot 80% nastopov skupina Pesemca podarja upokojenskim kolegom in kolegicam v starostnih domovih po načelu » Upokojenci upokojencem«. 

Stanovalka Sonja Lah je povedala, da ji je bil nastop zelo zanimiv, predvsem vse te ljudske pesmi in njihova zanimiva besedila. Ob koncu so se poslovili z pesmijo Gremo na Štajersko, ki so jo z veseljem zapeli tudi stanovalci. 

Poletne aktivnosti

Poletne aktivnosti

Prijetne temperature smo izkoristili za sprehod po parku, stanovalke pa so naredile šopke, ki krasijo kavarno Pegazovega doma.

Poletni koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

Poletni koncert Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina

Stanovalci so nestrpno čakali na nastop Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina, ki se je vsako leto tradicionalno odvijal ob dnevu žena in med decembrskimi prazniki. Zaradi epidemije koncertov žal ni bilo mogoče izvesti.  

 

Predstavitev zdravilne rastline aronije

Predstavitev zdravilne rastline aronije

Danes je v Pegazovem domu potekala predstavitev zdravilnega sadeža: aronije. K nam sta prišla Saša in Ivo Kovačec, slednji se ukvarja s pridelovanjem izdelkov iz Aronije že 40 let. Predstavila sta zdravilne učinkovine, uporabo in izdelovanje izdelkov iz aronije.  Družina Kovačec prihaja iz Rogaške Slatine, nasad Aronije pa se nahaja pod Bočem. 

Na obisku društvo zeliščarjev Olimje

Na obisku društvo zeliščarjev Olimje

Stanovalci so prisluhnili zanimivem predavanju o travniških rastlinah in rožcah, ki sta ga pripravila Fanika Šket in Milan Feldin iz društva zeliščarjev Olimje. 

Nastop ansambla Unikat

Nastop ansambla Unikat

V petek popoldan je našo teraso prevzel in zavzel zvok harmonike. Na pobudo in povabilo prostovoljke Katje Žolgar je ansambel Unikat stanovalcem pripravil pravi »žur«, kajti harmonikar Davor in Katja sta sodelavca na Štajerskem valu. V prostoru je bilo toliko pozitivne energije, da smo za nekaj časa ostali brez elektrike, vendar to ni zmotilo Unikatovcev. 

Predstavitev tihih knjig

Predstavitev tihih knjig

Edita Mlakar je upokojena učiteljica iz Rogaške Slatine. Je zelo srčna oseba, ki pa izdeluje prav posebne knjige iz blaga, ki so brez besedil. Je samouk v šivanju, njeni izdelki pa so unikati. 

Pozdrav poletju

Pozdrav poletju

Letošnje poletje nas razvaja z rekordnimi temperaturami in obilo sonca. Koledarsko poletje se je začelo 21. junija in ta dan smo želeli v Pegazovem domu še posebej obeležiti. Poletje naznanja začetek počitnic, dolgih sprehodov po parku in uživanja na sončnih žarkih. 

Otvoritev fotografske razstave Nikogaršnja zemlja

Otvoritev fotografske razstave Nikogaršnja zemlja

Stene avle Pegazovega doma tokrat krasijo fotografije znane fotografinje, sicer domačinke Ines Krivec. V torek, 22.6. je potekala otvoritev razstave Nikogaršnja zemlja. Fotografije so nastale v romskem naselju Kuršanec v Čakovcu in govorijo zgodbo o  strpnosti, integraciji, drugačnosti in postavljajo vprašanje o problematiki lastništva: "Čigava je pravzaprav zemlja?" V naselju Kuršanec prebiva 1341 Romov, še vedno nimajo elektrike, vode in kanalizacije.

»Ura v knjižnici je prehitro minila«

»Ura v knjižnici je prehitro minila«

Na vroč junijski dopoldan smo se odpravili na obisk k sosedom v Knjižnico Rogaška Slatina. Tam nas je pričakala direktorica mag. Nataša Koražija, ki nam je nazorno predstavila knjižnico z vsem svojim delovanjem. Popeljala nas je mimo knjižnih regalov do sobe z domoznanskimi gradivi. Gospod Berk je na steni takoj opazil sliko Anine kapelice, ki jo je naslikala slikarka Kočica. Nad sliko je bil tako navdušen, da je izrazil željo, da bi jo tudi sam poskusil narisati.

Stran 32 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik