Novice

Nazaj

Izvirska voda in sprehod po gozdu

Izvirska voda in sprehod po gozdu

Vsako jutro opravimo kratek sprehod po gozdni poti navkreber do izvira vode, ki je zdravilna. Blagodejno na krepitev zdravja deluje sprehod, pogled na častitljiva stara drevesa različnih vrst, dihalne vaje ter pitje čiste izvirske vode, ki jo natočimo še za sabo.

Šopki iz sivke

Šopki iz sivke

Sivko vsi obožujemo, zato smo se sestali ter naredili omamno dišeče šopke. Drobne cvetke, ki so se otresli smo še shranili in jih bomo dali v blazinice, ki bodo proti moljem in za lažji spanec.

Vsem Anam čestitamo ob njihovem prazniku

Vsem Anam čestitamo ob njihovem prazniku

Rogaška Slatina spada med najpomembnejše in najstarejše turistične kraje v Sloveniji. V začetku 19. stoletja so lastniki nastajajočega zdravilišča na Slatini zgradili novo kapelico in jo posvetili Sv. Ani, med ljudmi najbolj priljubljene svetnice, zaščitnice žena in deklet.

Zabavno gibanje ob sedeči odbojki

Zabavno gibanje ob sedeči odbojki

Sedečo odbojko prilagodimo zmožnostim starejših - od žoge, mreže, postavitev, pravil igre,…ostaja pa načelo »zdrav duh, v zdravem telesu« ob tekmovalnosti ter združevanju prijetnega s koristnim. Namen je gibanje in zabava, zato si podajamo zgoraj in spodaj, le da spravimo žogo na drugo stran.

Spomini na dopustniški čas

Spomini na dopustniški čas

Poletje je čas dopustov. Eni ga radi preživijo ob morju, drugi v planinah, tretji so najraje doma. »Kako ste vi nekoč preživljali dopuste? Opišite svoj najlepši ali po nečem poseben dopust, ki greje vaše spomine!«, sem vprašala stanovalke in stanovalce.

Hvala za češnje

Hvala za češnje

Češnje so letos nekaterim bogato obrodile in pripravljeni so jih deliti tudi z nami. Vsi jih zelo obožujemo, zato smo se razveselili naših darovalcev, ki naj jih poimenujemo kar s priimki: Mikša, Plemenitaš, Mlinarič, Melzer, Skubi in zagotovo jih je še več. Hvala vsem.

2. srečanje Pegazovih prijateljev

2. srečanje Pegazovih prijateljev

V Pegazovem domu je v torek, 16.6.2020, potekalo drugo srečanje pegazovih prijateljev. Pegazovo prijateljevanje je projekt, ki uspešno poteka že od leta 2013. 

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Madeira – eksotični vrt Atlantika

Brigita Štih je na zelo zanimiv način stanovalkam in stanovalcem predstavila raziskovanje Madeire, ki sta jo z možem obiskala ob obletnici poroke. »Če želite pristati na Madeiro vas ne sme biti preveč strah višine, pristajalna steza pa je na stebrih«, je povedala.

Srečno pot Pegazovi motoristki!

Srečno pot Pegazovi motoristki!

Danes smo imeli predstavitev posebne vrste, saj sta naši zaposleni Simona in Vida predstavili svojo strast do motorjev in vsega kar se pripelje zraven. Obe sta bili oblečeni v motoristično opravo, Simona pa je pred domom pokazala tudi svoj motor, ki je požel mnogo navdušenja ko ga je vklopila in pritisnila na plin ter se kot blisk ob hupanju peljala mimo.

Stran 38 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik