Novice

Nazaj

Slikar Vojko Kumer med nami

Slikar Vojko Kumer med nami

Otvoritev razstave slik je bila načrtovana že v marcu, a se je zaradi vsem dobro poznanih razlogov zgodila šele danes. Pevci in pevke domskega PZ so znova dočakali pevsko srečanje z Marinko, ki jih je ubrano spremljala na harmoniki. Direktorica Kristina Kampuš je izrazila dobrodošlico in veselje ob umetniško pevskem dogodku.

Obvestilo

Obvestilo

Dragi svojci,

kljub veliki želji po normalizaciji življenja, se situacija v zvezi z okužbo COVID 19 ponovno zapleta. Število okužb v Sloveniji narašča in ukrepi za preprečevanje okužbe so se zaostrili.

Gabrijela Krumpak je 27. maja dopolnila 101. leto

Gabrijela Krumpak je 27. maja dopolnila 101. leto

O gospe Gabrijeli Krumpak smo že veliko napisali, lahko preberete v naših arhivih. Danes je dopolnila 101. leto in sem jo vprašala katero glasbeno željo ji lahko izpolnim. »Po jezeru bliz Triglava«, je takoj rekla, brez večjega pomisleka. In sem ji dala slušalke na ušesi ter ji zavrtela želeno pesem. Pa potem še Roblek in še nekaj drugih. Veste kako je mrmrala in pela zraven ter majala glavo ob poslušanju… bilo je zelo ganljivo. Saša, njena hči pravi, da je to tudi najljubša domoljubna pesem Elinega očeta.

Majski sprehod

Majski sprehod

S sprehodom v naravi krepimo zdravje in toplo vreme nas vabi ven v lepe slatinske parke, kjer je v vseh  letnih časih kaj videti.

Sveta maša zunaj

Sveta maša zunaj

Po treh mesecih smo dočakali dan, ko smo spet imeli sveto mašo v Pegazovem domu. Duhovnik Jože Vehovar ter pevke in pevci cerkvenega pevskega zbora sv. Križ so poskrbeli za lep verski obred na zelenici skupine Zarja. Stanovalke in stanovalci so mašo spremljali iz balkonov in teras. Kakovostno ozvočenje je pripomoglo, da so bili navzoči verniki zelo zadovoljni.

20.05. je svetovni dan čebel

20.05. je svetovni dan čebel

Danes obeležujemo svetovni dan čebel, ki so ga Združeni narodi na pobudo Slovenije razglasili leta 2017. Leta 1734 se je na današnji dan rodil Anton Janša, ki je poznan kot začetnik modernega čebelarstva. 

Vrtna veselica s slovensko glasbo

Vrtna veselica s slovensko glasbo

Kaja, Dado, Primož in Simon so nam danes pripravili vrtno veselico, ki je požela veliko navdušenje, saj smo imeli zadnjo prireditev z zunanjimi nastopajočimi v začetku marca. Terase, okna in balkoni so bili polni poslušalcev, ki so peli in ploskali.

Zasadili smo zunanje rože in začimbe v skupinah Zarja in Spominčice

Zasadili smo zunanje rože in začimbe v skupinah Zarja in Spominčice

Lotili smo se prijetnega permakulturnega opravila in zasadili cvetlice in začimbe v skupinah Zarja in Spominčice. Silvester, znan slatinski vinogradnik je z veliko skrbjo uredil tudi vinsko trto. Štefan in Veronika sta preverila ali kolo na Zarji še deluje … na koncu pa se je zgodilo še nekaj - Silvester je pokleknil pred ženo Marjeto, nič čudnega, ambient je zunaj zelo romantičen.

Hvaležnost in hrepenenje

Hvaležnost in hrepenenje

Sprehod, sonce, drevesa, cvetlice, ptice … vse to v dobri družbi, pa vendar ves čas mešani občutki, da smo tako blizu vsemu, pa tako daleč. Hvaležnost in hrepenenje nas prevevata.

Stran 39 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik