Novice

Nazaj

Obiskali so nas Rdeči noski

Obiskali so nas Rdeči noski

V Pegazov dom so prinesli dobro voljo in nas s svojimi norčijami zelo nasmejali. Hvala in pridite še kdaj!!

Biti človek – skozi glas

Biti človek – skozi glas

V Pegazov dom smo prejeli pismo iz Nove KBM: Ob zavedanju, da je leto 2020 posebno, predvsem z vidika premagovanja ovir, povezanih z virusom COVID-19, je skupina sodelavcev (poimenovali so se The Victorious Owls) pripravila Projekt ''Biti človek – skozi glas '', ki je namenjen domovom starejših občanov, rehabilitacijskim centrom, varnim hišam in bolnišnicam… ranljivim skupinam naše družbe, ki je ostala brez rednih fizičnih stikov s svojimi najbližjimi, odtegnjene so jim tudi ostale dejavnosti.

Sprehod in pogovor sta terapevtska

Sprehod in pogovor sta terapevtska

Sprehod, opazovanje spreminjajoče se narave in vremena, dreves, cvetlic in pogovori, ki vedno dobro denejo … vse ob upoštevanju ukrepov. V dani situaciji se sprehodimo pred domom, posedimo na klopcah in občudujemo naravo. Veliko se pogovarjamo, opravimo video klic z našimi dragimi svojci ali preko tablice poslušamo glasbo.

Peka štrudla z direktorico

Peka štrudla z direktorico

Stanovalci v domovih za starejše so v zadnjih mesecih prikrajšani za marsikateri dogodek, ki bi se v »normalnem« času odvil, sedaj pa se zaradi preprečevanja okužbe s Covid 19 ne realizira. Številni gostje, ki lahko svoj nastop izvedejo zunaj, so še vedno dobrodošli, pri obiskih v domu pa smo previdni in zadržani, zato zunanjih gostov ne vabimo v dom.

Sprehod po senčni poti

Sprehod po senčni poti

Trideset stopinj, pa kaj potem? V Rogaški Slatini imamo mnogo parkov in dreves, ki nudijo v vročih dneh prijetno naravno senco. S sprehodom v naravo krepimo zdravje in smo se odpravili ven. 

Avgust v Pegazovem domu

Avgust v Pegazovem domu

Temperature zraka so visoke, zato se prileže vse kar osvežuje. Stanovalke in stanovalce negovalnih skupin smo povabili na teraso, kjer smo jim postregli sladoledno - sadno osvežitev. Kuhar in kuharice so pripravili sladoledno poslastico in prijetno ohlajanje se je pričelo. »Mmm, zelo je dober«, se je slišalo. Poskusili smo tudi limonin sorbet z baziliko. Druženje smo popestrili z  zabavno glasbo, petjem in dobro voljo.

Koruza ima veliko zdravilnih lastnosti

Koruza ima veliko zdravilnih lastnosti

Tokrat smo pripravili koruzni piknik pred domom. Letos je koruza ob veliko sonca in dežja lepo dozorela in kuharica Martina je poskrbela za ravno pravšnjo za kuhanje in pečenje. Veliko stanovalcev se je razveselilo tudi kokic.

Rdeči noski so pokazali vse

Rdeči noski so pokazali vse

Tine, Vandra in Mafalda so nadvse simpatični rdeči noski, ki so nas danes zabavali v Rogaški Slatini. Tine je vedno za to, da najde, zazna skupaj z drugimi igro, ki se že dogaja, in jo igra dokler se igra sama ne utrudi biti igrana. Rad je. Mafalda je daljna, res daljna, potomka portugalske kraljice Mafalde de Saboia. Je dama v roza, ki obožuje ples z rutkami in vsa oblačila, ki se vrtijo. Vandra pa rada vandra.

Sladoledni dan na terasi

Sladoledni dan na terasi

Temperature zraka so visoke, zato se prileže vse kar osvežuje. Stanovalke in stanovalce negovalnih skupin smo povabili na teraso, kjer smo jim postregli sladoledno - sadno osvežitev. 

Stran 37 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik