Novice

Nazaj

Slikarska delavnica z Mavrico

Kot vsako leto, so se nam tudi letos pridružili člani Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica.

Prireditev ob mednarodnem dnevu starejših

Kot se za mednarodni dan starejših spodobi smo ta dan obeležili s prireditvijo. Tako nam je zapel domski pevski zbor, otroci iz II. OŠ Rogaška Slatina so se predstavili s spletom ljudskih pesmi in plesov in stanovalce tudi obdarili s skrbno izdelanimi spominki.

Zeliščna delavnica v Pegazovem domu

V babičinih časih si je bilo nemogoče predstavljati vrt brez kotička za zelišča, saj so bile te aromatične rastline, ki razveseljujejo s svojim vonjem, pa tudi z barvami cvetov, v vsakdanjem življenju vsestransko uporabne. Rogaške novice, 24.09.2010 Šentjurčan, 01.10.2010

Buče kot vrhunska kulinarika in naravno zdravilo

V petek, 24. septembra smo z zanimanjem prisluhnili predavanju »Buče kot vrhunska kulinarika in naravno zdravilo«, ge. Aleksandre Krumpak, magistre kemijskega izobraževanja in informatike, direktorice Inštituta za aplikativno biotehnologijo Murska Sobota. Predavanje je bilo uvod v bučni teden, saj v tem tednu degustiramo različne slane in sladke jedi iz buč.

Obiskali smo Orglarstvo Škrabl

Na prvi jesenski dan, v četrtek, 23. septembra smo se odpravili na krajši poučni izlet do Orglarstva Škrabl, na Brestovec pri Rogaški Slatini. Ogledali smo si različne delavnice ter ob zanimivi predstavitvi odkrili čar tega mojstrskega področja.

Zeliščna delavnica v Pegazovem domu

V torek, 21.9., smo gospodinje v Pegazovem domu pripravile »zeliščno delavnico«. Po babičinih receptih smo skupaj s stanovalci pripravili in poizkušali zeliščne namaze, spekli smo pehtranovo potico, pripravili smo si napitke iz domačega metinega in koprivinega sirupa, seveda pa niso manjkali aromatični zeliščni likerji.

Z gibanjem proti boleznim sodobnega časa

V Pegazovem domu se zavedamo pomena gibanja kot preventivi mnogim boleznim sodobnega časa. Z gibanjem vzdržujemo primerno telesno težo, znižujemo nivo krvnega sladkorja in holesterola ter nadzorujemo krvni tlak. Rogaške novice, 10.09.2010 Šentjurčan, 10.09.2010

Poletni utrip v Pegazovem domu

Sobota popoldne. Po prostoru zadoni čaroben zvok izzvan iz osmih violin in dveh kontrabasov. Zvok, ki nas pomirja, polni z duhovnostjo in energijo… Rogaške novice, 27.08.2010

Čaroben zvok godal

Kot že nekaj let poprej, so nas tudi letos na toplo sobotno popoldne obiskali člani glasbene družine Milenković. S seboj so pripeljali tudi pet udeležencev poletne šole za violino, ki jo g. Milenković vodi v Glasbeni šoli Rogaška Slatina.

Slikarska razstava in promenadni koncert

S stanovalci skupin Ob potoku, Ena A in Rožmarin smo obiskali slikarsko razstavo Maksimiljana Sternada Milča v Grand hotelu Donat ter prisluhnili promenadnemu koncertu v paviljonu Tempelj.

Stran 132 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik