Novice

Nazaj

V vrtcu Studenček smo se imeli lepo

V četrtek, 18. novembra smo se odpeljali na obisk v Vrtec Studenček Kostrivnica. Naše druženje je bilo namenjeno spoznavanju ter druženju.

Martinovanje v Pegazovem domu

Sv. Martin je tisti svetnik, za katerega velja, da je mošt spremenil v vino. Tako je Martinovo velik praznik vinogradnikov. In k temu prazniku se podajo tudi ustrezne jedi, zato smo ta pravo Martinovo kosilo pripravili tudi v našem domu.

Polna miza kostanjevih dobrot

Že kar nekajkratna praksa je pokazala, da so tri gospodinje, Tatjana, Veronika in Valerija, odličen tim za organizacijo in predstavitev nadvse koristnih delavnic za naše stanovalce. V torek, 26. oktobra, so izvedle kostanjevo delavnico. Vsi prisotni smo se strinjali, da toliko kostanjevih dobrot še nismo niti videli, kaj šele okušali.

Folklorna skupina Minerali

Tale petek je bil zares pester. Dopoldan obisk predsednika RS, popoldan pa še splet plesov, ki jih je izvajala Folklorna skupina Minerali iz Rogaške Slatine po posameznih skupinah.

Jesenske delavnice

Sredina oktobra je bila v znamenju jesenskih delavnic. Tako smo v torek, 12. oktobra šli peš v Vrtec Izvir, saj so nas otroci in vzgojiteljice povabili na jesenske delavnice ob tednu otroka. V sredo, 13.10. smo obudili star kmečki običaj kožuhanja ali ličkanja koruze. Rogaške novice, 22.10.2010

Obisk predsednika Republike Slovenije

Petek, 22. oktobra, je bil za stanovalce našega doma pomemben dan, kajti obiskal nas je predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Türk. Z zanimanjem si je ogledal koncept doma 4. generacije. V uvodnem pozdravu mu je direktorica doma predstavila prednosti bivanja v manjših skupinah, izpostavila pa je tudi problem neenakomerne pokritosti javne mreže domov ter problem neenake dostopnosti te oblike storitve vsem uporabnikom.

Mednarodni dan starejših

Bogata kot je jesen s plodovi, je tudi bera prireditev v Pegazovem domu. Tako smo na prvi jesenski dan izdelali tetko jesen in se peljali na poučen izlet do Orglarstva Škrabl, v petek 24.09. smo prisluhnili predavanju o zdravilnosti buč, ki je bil uvod v bučev teden, ko smo jih občudovali na razstavi ter degustirali razne jedi iz buč. 01. oktober pa je bil sploh poglavje zase, saj je to mednarodni dan starejših in smo ga praznovali ves dan. Rogaške novice, 08.10.2010 Šentjurčan, 15.10.2010

Kožuhanje ali ličkanje koruze

V sredo, 13. oktobra smo obudili star kmečki običaj kožuhanja ali ličkanja koruze. Zbralo se je veliko število stanovalk in stanovalcev, ki so želeli ličkati.

Jesenske delavnice v Vrtcu Izvir

V torek, 12. oktobra smo šli peš v Vrtec Izvir, saj so nas otroci in vzgojiteljice povabili na jesenske delavnice ob tednu otroka.

Peka piškotov

V petek, 1. oktobra je bilo vzdušje v Pegazovem domu ves dan zelo živahno.

Stran 131 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik