Novice

Nazaj

Srčkasto

Srčkasto

Srce je lep simbol, pa naj reče kdo kar hoče. Pred vrati je februar in z njim Valentinovo in mi smo že malo srčkasto razpoloženi. Poglejte…

Diši po ocvrtih miškah

Diši po ocvrtih miškah

Na skupini Rožmarin smo poskrbeli za slasten in preprost prigrizek, ki že malo diši po pustu. Spekli smo jogurtove ocvrtke, ki so vsem poznani kot miške.

Januarski sprehodi so uvod v celoletno gibanje zunaj in znotraj

Januarski sprehodi so uvod v celoletno gibanje zunaj in znotraj

Tudi ob malo nižjih temperaturah zraka se je koristno sprehoditi zunaj. Ob tem udejanjamo mnoge koristi hoje:

·         Poveča kreativnost: študija iz 2012 je pokazala, da je bila skupina pohodnikov po štirih dneh hoje 50 % bolj kreativna.

·         Vitamin D: 30 min na soncu zadošča dnevni potrebi po vitaminu D....

Frajkinclari v Pegazovem domu

Frajkinclari pred Pegazovim domom

Z malo hudomušnimi, humorističnimi narodnozabavnimi pesmimi so nam danes prinesli pozitivno vzdušje Frajkinclari, ki so najbolj poznani po skladbah Kaj si moreš, dragi človek, Kdor je srečen, je lep, Oda gudeki (z Mi2), Srčna napaka in Šmarnica je večna.

Pegazovi prostovoljci

Pegazovi prostovoljci

Pegazovi naj prostovoljci so : Pevska skupina cerkvenih pevcev sv. Križ Rogaška Slatina

Konec novembra smo iz predsedniške palače, od predsednika Republike Slovenije, Boruta Pahorja prejeli dopis ob zaključku natečaja Prostovoljec leta 2019. Navajam: Spoštovani prostovoljke in prostovoljci, dragi prijatelji. V imenu Republike Slovenije in ljudi, ki jih imam čast predstavljati, sprejmite izraze globoke hvaležnosti za vaš pomemben prispevek skupnosti.

Postavitev jelke in jaslic v avli

Letošnja jelka v avli je posebna, kot je posebno letošnje leto. Stanovalka Cvetka je naredila origami angelčke, Mateja naravne okraske, dodali smo še lesene zvezdice in zlate bučke ter seveda veliko lučk. Spodaj so še jaslice, ki jih je izdelal stanovalec Matevž.

Obisk Miklavža, angelov in parklja

Obisk Miklavža, angelov in parklja

Kljub temu, da je letos drugačno leto, je vse stanovalce v Pegazovem domu obiskal domski Miklavž s spremstvom angelov in parklja. 

Adventni venček – štirje tedni do božiča

Adventni venček – štirje tedni do božiča

Pričakovanje praznikov je prijetnejše, če prostor okrasimo, za začetek z adventnimi venčki. Najprej smo si priskrbeli naravne materiale, ki smo jih nabrali v naravi. Prinesli smo smrekove, bršljanove vejice, sveži mah, storže, orehe, posušene rezine pomaranč… 

Stran 36 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik