Novice

Nazaj

Ples s hoduljami

Ples s hoduljami

Zakaj ne bi zaplesali s hoduljami ali rolatorji kot rečemo pogovorno hoduljam na kolesih? V sklopu projekta Sports for learning and learning by sports smo tudi to preizkusili in nam je prav zabavno. Projekt poteka od septembra 2020 in smo ga zaradi korone vmes prekinili.

Vabljeni v svet mavričnih barv

Vabljeni v svet mavričnih barv

Na sončen majski petkov dopoldan so stanovalke in stanovalci slikali s člani Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica Rogaška Slatina pod vodstvom predsednice Damjane Trobec. Risalni blok, vodene in akvarelne barve in čopiči so hitro pritegnili pozornost ter pristop talentiranih mentorjev Damjane, Jožice in Borisa in kmalu so začele nastajati zanimive slike. Jože je skiciral svojo domačijo, Ljudmila se je spomnila, da je bila najboljša slikarka v šolskih časih. Nekateri so mislili, da to ni zanje, a ko so poskusili so bili sami nad sabo pozitivno presenečeni. 

Sto pomladnih žarkov nam je ogrelo srca

Sto pomladnih žarkov nam je ogrelo srca

Pisala nam je gospa Ema Kocjančič v imenu članov Interact Ljubljana 25, da bi sodelovali v akciji "STO POMLADNIH ŽARKOV", kjer so mladi pisali prijazna sporočilca  za starejše v domovih.

Stanovalke in stanovalci so sporočila prejeli ter jih z veseljem prebrali in so zares polepšala dan, ob mnogih smo se tudi nasmejali. Hvala mladim iz Ljubljane za humano gesto.

Majski sprehod skupine Ob potoku

Majski sprehod skupine Ob potoku

Delovna terapevtka Mateja in gospodinja skupine Ob potoku Vida sta organizirali sprehod stanovalk in stanovalcev skupine Ob potoku v park. Ugotovili smo, da je pomlad v polnem razcvetu, da je zelena letos še bolj zelena in da je v parku in na terasah znova vse zaživelo. 

Vseslovensko petje s srci

Pridružili smo se vseslovenskemu petju s srci, ki povezuje vse generacije in družbene sloje, neguje slovensko kulturo in jezik, krepi nacionalno identiteto in ustvarja boljše vzdušje v družbi. 

Izdelek naše stanovalke gospe Cvetke Hrup

Izdelek naše stanovalke gospe Cvetke Hrup

Naši stanovalci imajo različne interese in talente. Gospa Cvetka si čas krajša z ročnimi deli in nas vedno znova preseneti s svojimi končnimi izdelki. Tako trenutno izdeluje ptičke iz volne, ki smo jih razstavili na recepciji, ter so le eden izmed mnogih izdelkov izpod spretnih rok naše stanovalke Cvetke.

Velikonočna kraljica je orehova potica

Velikonočna kraljica je orehova potica

Naše spretne gospodinje in kuharice so s stanovalkami in stanovalci pred veliko nočjo z zelišči krasile jajčka in pekle odlične potice. Med stanovalci je velikonočna kraljica ostala orehova potica, »pa mlinčeva tudi«, poreče marsikdo.

Blagoslov jedi sedmih košaric iz vseh stanovanjskih skupin smo opravili na terasi ob spremljanju prenosa iz Mariborske stolnice

Pegazovih 15 let

Pegazovih 15 let

Pegazov dom v Rogaški Slatini, zgrajen v letu 2006 kot prvi dom v Sloveniji po konceptu gospodinjskih skupin, je 31. marca interno za stanovalce in na zunanji odprti terasi obeležil 15 let svojega delovanja. 

Velikonočne dekoracije in butare

Velikonočne dekoracije in butare

V marcu potekajo v vseh stanovanjskih skupinah velikonočne ustvarjalne delavnice. Izrezovali smo razne motive, barvali mandale, postavili pomladne in velikonočne dekoracije. Izdelali smo tudi velikonočne butare, ki jih je duhovnik pri sveti maši blagoslovil. Veselimo se velike noči.

Stran 34 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik