Novice

Nazaj

Mavrica v parku

Mavrica v parku

S stanovalkami in stanovalci skupine Mavrica smo se odpravili v park. Večina članov skupine je uporabnikov invalidskih vozičkov, tako, da smo potrebovali krepko število spremljevalcev. 

Čestitke za dan žena

Čestitke za dan žena

Po vseh turobnih mesecih, ki so bili prežeti z ukrepi za preprečevanje Covid-a 19, je vendarle posijalo tudi sonce. Stanovalci so večinsko precepljeni, ta pravo sonce pa je prineslo tudi praznovanje 8. marca, dneva žena, ki smo ga v letošnjem letu po vsem, kar smo preživeli, želeli še posebej obeležiti.

Rogaški odmev ob dnevu žena

Rogaški odmev ob dnevu žena

Bliža se dan žena in dan je bil krasen za prireditev zunaj. Člani ansambla Rogaški odmev so nam glasbeno in pevsko popestrili popoldan, sledilo pa je še presenečenje za vse stanovalke, saj jih je obdarila prostovoljka Lia Potočnik.

Leta 1994 so se trije prijatelji, Sandi in Lovro Medved ter Robi Arzenšek dogovorili da bodo ustanovili ansambel Rogaški odmev. Dobili so še kitarista in trobentarja, nastal je kvintet narodnozabavne glasbe in v tej sestavi že sedemindvajseto leto tudi delujejo. Pot jih je vodila širom po Sloveniji, tudi v Nemčijo, Avstrijo in Italijo. Sedaj v ansamblu nastopajo Sandi Medved, harmonika, Lovro Medved, klarinet, Aleš Plavčak, trobenta, Mirko Žumer, kitara in Robi Belej, bariton/bas.

Peli in igrali so tako dobro, da so stanovalci ob koncu dejali, da je bil nastop za čisto desetko. Za presenečenje za vse stanovalke je ob dnevu žena poskrbela še prostovoljka programa Mepi iz II.OŠ Rogaška Slatina, Lia Potočnik. Zadnja dva meseca je izdelovala darilca s posvetilom. Sponzorsko so ji s kremicami za roke priskočili na pomoč Kozmetika Afrodita. Lično izdelano posvetilo na srčku se glasi: »Spomini so tisti, ki oživijo lepe trenutke in nas vedno znova spomnijo, zakaj nam je bilo dano živeti.«

Hvala članom ansambla Rogaški odmev in hvala Lii za darilca stanovalkam ob dnevu žena.

Velikonočnica spet cveti

Velikonočnica spet cveti

Odpeljali smo se na Boč, kjer smo si ogledali posebno cvetlico, imenovano velikonočnica ali pulsatilla grandis. Združili smo prijetno s koristnim, se sprehodili po lepi pokrajini, nadihali gorskega zraka in občudovali velikonočnico. 

Ustvarjalnost nas povezuje

Ustvarjalnost nas povezuje

Nataša Štancer, Nensi Drofenik, Vida Žnidar, Darija Drofenik, Vanja Franković, Tatjana Plevčak in Tatjana Brumec so gospodinje sedmih stanovanjskih skupin v Pegazovem domu, ki imajo od 15-23 stanovalk in stanovalcev. 

Obrezovanje vinske trte in sadnega drevja

Obrezovanje vinske trte in sadnega drevja

Vse kar je živega, zahteva skrb in nego, prav tako vinska trta in sadno drevje. Gospod Silvo Žgajner se je lotil obrezovanja in privezovanja vinske trte z vso skrbnostjo vinogradnika. 

Srečne številke

Srečne številke

Stanovalci so se razveselili naše tombole, prvič po enem letu. Skrbno so spremljali izvlečene številke ter jih primerjali s številkami na svojih kartončkih. Tokratna tombola je bila malo drugačna kot po navadi, saj je bila tabla že skoraj polna, zmagovalca pa nikjer

Poskočni Rdeči noski na turneji v Pegazovem domu

Poskočni Rdeči noski na turneji v Pegazovem domu

Pust je velik dogodek, sploh z  letošnjim bi radi pregnali maske, ki smo jih nosili vse leto in seveda zimo ter dali prostor svetli prihodnosti, ki nas čaka. Dišalo je iz vseh skupin, kajti pekli so se veliki, slastni, okrogli krofi in flancati – pust pač mora biti masten okrog ust. Gospodinje in ostali zaposleni vseh sedmih skupin so se skupaj s stanovalci našemili in pričakali spektakularno, kraljevo cirkuško skupino Poskočni rdeči noski, ki je prišla direkt iz Rusije.

Izdelava pustnih mask

Izdelava pustnih mask

Bliža se pustni čas, zato se lotevamo tudi izdelave pustnih mask iz papirja. Ob glasbi in pogovoru se domislimo marsičesa. Škarje, barvni papir, lepilo in veliko domišljije, pa nas na pustni dan ne boste zlahka prepoznali. 

Stran 35 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik