Pozdrav poletju

Nazaj

Pozdrav poletju

Letošnje poletje nas razvaja z rekordnimi temperaturami in obilo sonca. Koledarsko poletje se je začelo 21. junija in ta dan smo želeli v Pegazovem domu še posebej obeležiti. Poletje naznanja začetek počitnic, dolgih sprehodov po parku in uživanja na sončnih žarkih. 

Pozdrav poletju je bila uvodna prireditev v pestro dogajanje v Pegazovem domu, saj bo med »počitnicami« pri nas zelo veselo. V planu imamo kar nekaj različnih aktivnosti in prireditev. Na začetku dogodka je navzoče pozdravila direktorica Kristina Kampuš in  zaželela lep začetek poletja, ki naj traja čim dlje, saj nas je predolgo spremljalo slabo vreme in dež! Napovedala je osrednjega gosta, Vlada Nunčiča, ki je zaigral na prav posebna inštrumenta.

Po pozdravu direktorice je sledila telovadba z različnimi pripomočki, ki smo jih pripravili terapevti Ivan, Mateja in Tina. Vadba je potekala ob glasbi in se je stopnjevala, da so se stanovalci dodobra razmigali in pripravili na vroče poletje. 

Z nami je bil lajnar in izdelovalec historičnih glasbil Vlado Nunčič, ki je ob zvokih lajne in ljudskih pesmi ponesel stanovalce v mladost. Povedali so, da že zelo dolgo niso slišali zvoka lajne in opreklja. Vlado Nunčič je umetnik, ki igra s srcem in širi ljudske šege in navade. V drugem delu nastopa je stanovalce povabil, da so se pridružili ob petju ljudskih pesmi. Kljub visokim temperaturam so stanovalci z veseljem prepevali. Zraven ljudske glasbe spada tudi ples, ki po izročilu odraža večni krog življenja in ljudi polni s čudovitimi energijami. 

Naj traja poletje, naj traja petje… 

Pozdrav poletju
Pozdrav poletju
Pozdrav poletju
Pozdrav poletju
Pozdrav poletju

Uradni podatki

Stopite v stik