Novice

Nazaj

Rojstni dan - Mirko Ogrizek

Naš slavljenec Mirko Ogrizek

Danes je svoj 70 rojstni dan praznoval naš stanovalec Mirko Ogrizek. "Tega dne ne bom nikoli pozabil" je dejal Mirko ob vseh željah, presenečenjih. 

Obiskal ga je župan občine Podčetrtek Peter Misja in mu zaželel vse dobro in mu zaigral na harmoniko. Med tem časom sta članici društva Gaja Slavka in Cvetka spekli torto v skupini Rožmarin, ki sta jo namenili današnjemu slavljencu. Po kosilu je sledila še ena torta, čestitke ter šopek, ki mu ga je izročila direktorica Irena Strašek. Vse najboljše našemu Mirku!

Mednarodni dan medicinskih sester

Mednarodni dan medicinskih sester

Ob mednarodnem dnevu medicinskih sester so naše zaposlene, ki opravljajo delo medicinskih sester predstavile svoje delo in lik medicinske sestre.

Gospa Ljuba Ana je povedala, da mora biti medicinska sestra samozavestna, da mora vedno prisluhniti bolnemu in da mora dajati občutek varnosti. Vse to in še več, pravi, da vidi vsak dan pri osebju Pegazovega doma.

Zveneče Jelše

Zveneče Jelše

Danes dopoldan so stanovalce s svojim petjem razveselili člani UTŽO Šentjur in Šmarje pri Jelšah. 

Pod vodstvom Jasmine Levičar so pokazali vsestranskost. Kar 3 gospe so igrale na citrah, s seboj so imeli 86 let starega kitarista in na koncu so zaigrali še na harmoniko. Vmes tudi niso pozabili na plesne inserte in vsekakor so s seboj pripeljali sonce. 

Svetovni dan možganske kapi

Svetovni dan možganske kapi

Drugi torek v mesecu maju je namenjen ozaveščenju o možganskih kapih. Po bralni urici z prostovoljko Katjo, smo se s pomočjo debate pogovorili o znakih, prepoznavanju, preprečevanju možganskih kapi.

Pogovor je vodila delovna terapevtka Tina.

Obiskali smo Paviljon kaktej v Cerovcu pod Bočem

Obiskali smo Paviljon kaktej v Cerovcu pod Bočem

Paviljon kaktej je občudovanja vredna zbirka preko 1.700 različnih kaktusov in ostalih sočnic iz vsega sveta. Zelo prijazna skrbnica Lučka Lipnik, nam je predstavila najstarejši kaktus Ariocarpus star 82 let, najmanjši kaktus Blossfeldia, ki ne preseže 1 cm v širino in višino. Posebna oblika kaktusa Dirty Old Man Cactus, ki izžareva zmagoslavje, Taščin fotelj, ki potrebuje 40 let, preden prvič zacveti, pa kaktus, ki prinaša denar… 

Hvala gospe Lučki za prijaznost in kaktuse, ki nas razveseljujejo.

V tem tednu smo bili v skupinah demenc zelo aktivni... Zunaj smo urejali vrtičke, se sprehajali in telovadili zunaj, pekli pecivo... Naj bo takšnih tednov čim več!

Aktivnosti v skupinah demenc

V tem tednu smo bili v skupinah demenc zelo aktivni... Zunaj smo urejali vrtičke, se sprehajali in telovadili zunaj, pekli pecivo... 

Naj bo takšnih tednov čim več!

Koncert moškega pevskega zbora

Koncert moškega pevskega zbora

Ponovno so nas na lep majski popoldan z obiskom razveselili člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina pod vodstvom Francija Plohla.

Prvomajska budnica

Prvomajska budnica

Prebivalce številnih krajev po Sloveniji so danes prebudili zvoki prvomajske budnice, ki ima v Sloveniji dolgo tradicijo. Ob prazniku dela je tudi k nam prišla pihalna godba Steklarne Rogaška. 

16. obletnica Pegazovega doma

Prireditev ob obletnici Pegazovega doma

Pegazov dom praznuje 16. obletnico delovanja in ob tej priložnosti smo pripravili zanimiv program. Slavnostni govor sta imela direktorica Pegazovega doma, Irena Strašek ter generalni direktor družbe Comett domovi, Matjaž Čampa. Dogajanje so glasbeno in športno obogatili citrarki Maja in Neža Drame, plesalca UTŽO Hajro Kaljanac in Natalija Kuternik ter dih jemajoča Tajda Korče. Ob zakuski in dobri kapljici smo zapeli in zaplesali ob zvokih Ansambla Ga še ni blu. 

Nordijska hoja

Nordijska hoja

Primerno oblečeni in obuti glede na sveže temperature, smo se z nordijskimi palicami odpravili v zunanji fitnes ter do izvira vode. Opazovali smo pomladno naravo in drevesa, ki postajajo vedno bolj zelena. Gospod Bogo se je ves čas smejal, tako mu je bilo všeč, gospa Loti pa je danes spet prvič brez hodulje s palicami prehodila daljšo razdaljo v naravi. Vsak korak šteje!

Stran 26 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik