KORUZNI PIKNIK

Nazaj

KORUZNI PIKNIK

V atriju, kjer je veliko zelenice in v vročinskem valu zelo iskane sence, smo pripravili koruzni piknik. Najprej smo jo zličkali ali »okužuhali«, kot pravimo na Štajerskem. Pripravili smo koruzo na več načinov, ki je sedaj ravno pravšnja za kuhanje in pečenje….mmm je dišalo. 

 

 

Hišnika Tone in Matjaž sta pripravila žerjavico in pečenje se je pričelo. V kuhinji so spekli pokovko ter jo skuhali. Pojedina je potekala ob poslušanju in petju narodnih pesmi. Kljub vročini je bilo vzdušje na pikniku zelo razigrano, tako, da smo tudi zaplesali. Imeli smo pester izbor pijač in na svetovni dan piva smo nazdravili še s to osvežilno pijačo.

Koruza je izjemno živilo, saj vsebuje več različnih antioksidantov. Poleg tega ponuja obilje beljakovin, vitamine B, C in E ter mangan, magnezij in cink. Študije so pokazale, da odlično ščiti pred prostimi radikali te zaščite pa ne uniči niti kuhanje; najučinkoviteje pa se bori proti raku ter srčno-žilnim boleznim. Koruza znižuje krvni tlak in raven holesterola v krvi, uravnava raven krvnega sladkorja, preprečuje slabokrvnost ter ohranja oster vid in zdravo živčevje. Bogastvo vlaknin izboljša tudi prebavo.

KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK
KORUZNI PIKNIK

Uradni podatki

Stopite v stik