Novice

Nazaj

Egipt v besedi in sliki

Egipt v besedi in sliki

Nataša Koražija nas je popeljala v zanimivo muslimansko deželo Egipt, kjer je bila z družino. Na čudovitih slikah smo si ogledali delto Nila, Sharm el Sheik, Cairo, Sueški prekop, koralne grebene, rajske peščene plaže, kamele, piramide in še in še.

Voščilnice šolskega centra

Voščilnice šolskega centra

Dijakinje Šolskega centra Rogaška Slatina z mentorico Klavdijo Zver so za stanovalce izdelale velikonočne voščilnice z osebno noto, ki so stanovalce zelo razveselile.

Pomladno in pred velikonočno

Pomladno in pred velikonočno

V preteklih dneh smo si dneve popestrili z velikonočnimi ustvarjalnimi delavnicami

Izrezovali smo razne motive, barvali mandale, postavili pomladne in velikonočne dekoracije. Izdelali smo tudi velikonočne butare, ki jih je duhovnik pri sveti maši blagoslovil. Veselimo se velike noči.

Svetovni dan zdravja

Svetovni dan zdravja

Svetovni dan zdravja obeležujemo 7 aprila. 

Naši stanovalci pravijo, da si želijo le zdravja in dobrega počutja.

Svetovni dan poezije

Svetovni dan poezije

Ob dnevu, ko obeležujemo svetovni dan poezije nas je obiskal Jožef Čakš. 

Teden možganov v Pegazovem domu

Teden možganov v Pegazovem domu

Pegazov dom se pridružuje akciji Sinapse, ki tretji teden v marcu že tradicionalno v ospredje postavlja možgane. Letošnji poteka pod sloganom »Utelešeni« in osrednja tema je namenjena vprašanju, na kakšne načine se naši miselni procesi prepletajo s telesnimi.

 

Pust- nasmejanih ust

Pust- nasmejanih ust

Priprave na pustovanje se v Pegazovem domu pričnejo že kar nekaj časa prej. Na pustni torek je bil Pegazov dom odet v žive barve, iz stropov so viseli balone in pustni okraski. Že zgodaj zjutraj so gospodinje začele s pripravo na peko krofov. Letos so na pomoč priskočile Cvetka Koražija in Slavka Šket iz društva Gaja, Štefanija Artič, Irena Vavričuk in Marija Misja. V vsaki skupini so posebej pripravile maso, zato so si bili med seboj različni, kar je imelo še poseben čar! Vsi krofi so bili slastni... Za pomoč se jim iskreno zahvaljujemo!   

Dragi svojci,

Dragi svojci,

z marcem 2022 predajam vodenje Pegazovega doma moji namestnici, Ireni Strašek.

Na mestu direktorice Pegazovega doma sem bila 16 let, vse od začetka njegovega delovanja, sedaj pa sem dopolnila polne pogoje za upokojitev.

 

Flancati na debeli četrtek

Flancati na debeli četrtek

Danes je debeli ali tolsti četrtek , s katerim zaznamujemo zadnji četrtek pred začetkom postnega časa in uvod v pustno rajanje. S Cvetko iz Društva Gaja smo pekli krhke flancate in se pogovarjali o prihajajočem pustnem času.

Za vse, ki upoštevajo postno postavo, dnevi pred pepelnično sredo ponujajo še zadnjo priložnost za uživanje bogatih jedi, ki se jim v postnem času odpovejo, seveda pa je tudi v tem kratkem obdobju bolje paziti na zmernost. 

Stran 27 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik