Novice

Nazaj

Ob dnevu državnosti

Ob dnevu državnosti

Ob dnevu državnosti smo bili v Kulturnem centru na prireditvi, ki so jo pripravile Osnovne šole Rogaška Slatina.

 

Steklarska delavnica

Steklarska delavnica

V sodelovanju s Šolskim centrom Rogaška Slatina smo za stanovalce pripravili steklarsko razstavo nakita ter delavnico, kjer so imeli stanovalci priložnost poslikati obesek na steklo. 

Prijazni mentorica Zinka Kobula – Kamenšek in dijakinji Ana in Julija bodo obeske spekli ter jih dostavili nazaj stanovalcem. 

Delavnica je odkrila kar nekaj umetniških in estetskih talentov. Gospa Sonja Lah je bila nekoč učiteljica gospe Zinki in z veseljem sta delili spomine med nas. Hvala ravnateljici Šolskega centra mag. Dubravki Berc Prah za poučno medgeneracijsko sodelovanje.

Pevski nastop otrok iz vrtca

Pevski nastop otrok iz vrtca

Ste vedeli, da je Pili – Puli – Pala, marsovski pozdrav, ki pomeni hvala? No, mi smo danes to izvedeli od otrok iz vrtca, ki so nam zapeli še nekaj razigranih pesmi, med njimi tudi Če bi se svet nazaj vrtel.

Če bi se svet nazaj vrtel,

vse bi bilo narobe,

medved bi ptičji rep imel,

vrabec pa ostre zobe,

krt bi živel na morskem dnu,

polž bi pognal se v dir,

na tekmovanju v plavanju

zmagal bi netopir.

Skupaj smo odšli še na Gorenjsko in se imeli radi ter kot vedno v druženju z otroki je čas prehitro minil. Hvala vzgojiteljici Tamari But ter pomočnici Danieli Križan in vsem triindvajsetim otrokom, ki so nam polepšali dopoldan.

Blagodejna kamilica

Blagodejna kamilica

Danes smo se lotili prijetnega aroma terapevtskega opravila - obiranja svežih kamilic, ki nam jih je prinesla Mateja, saj pravi, da jih ima ogromno in so ravno lepo razcvetene. Gospa Fuhrer je rekla:  Te dni se mi je sanjalo od kamilic, tako rada bi pila kamilični čaj, sploh takrat, ko mi kaj v želodcu ni dobro. Doma sem jih vedno obirala in  sušila, da sem jih imela za čaj.« 

Dober majski dan pri glasbi

Dober majski dan pri glasbi

Glasbena terapija z ravnateljico Glasbene šole Rogaška Slatina, gospo Tatjano Šolman je bila težko pričakovana po dolgem koronskem času. Bili smo orkester ropotulj, paličic in bobnov in čutiti je bilo povezanost med nami, vsakega po svojih zmožnostih, preko glasbe.

Navaden majski petek

Navaden majski petek

V skupini Rožmarin smo spekli sezonsko specialiteto, ki je zelo priljubljena – bezgovo cvetje. Šli smo do zunanjega fitnesa za vse generacije, kjer smo se ogreli na različnih napravah ter se nato z nordijskimi palicami podali do gozdnega izvira vode. Privoščili smo si jo zvrhano merico ter se ob petju vrnili domov. Na skupini ob potoku so stanovalke pod vodstvom gospe Cvetke iz društva Gaja medtem naredile sadno solato ter domači sladoled. Izvrstno J

Koncert pihalne godbe Steklarne Rogaška Slatina

Koncert pihalne godbe Steklarne Rogaška Slatina

Četrtkovo popoldan so nam popestrili člani Pihalnega orkestra Steklarna Rogaška Slatina. Pred Pegazovim domom so nam pripravili koncert, ki je navdušil naše stanovalce, pa tudi mimoidoče ter svojce naših stanovalcev.

Predstavitev knjige Toneta Plevčaka Iz trnja do cvetja

Predstavitev knjige Toneta Plevčaka Iz trnja do cvetja

Lani junija so Fantje z vasi pripravili nepozaben 100. jubilejni koncert pred domačim občinstvom v Pegazovem domu, ki je poslušalcem segel do srca. Prepevajo stare ljudske pesmi, ki ne smejo v pozabo. Tone Plevčak, vodja zbora, med drugim oče petih otrok, politik in pevec je vtise obiskov 125 slovenskih domov, s priloženimi fotografijami, izdal v knjigi Iz trnja do cvetja, ki jo bomo v domu z velikim zanimanjem prebrali.

 

Stran 25 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik