Novice

Nazaj

Uvod v čarobni veseli december

Uvod v čarobni veseli december

Čas, ki se ga mnogi veselijo dosti prej, je decembrski. Na skupini Modrijani smo dopoldan pekli in krasili medenjake, da je omamno dišalo po vsej hiši. 

Na sveži mah smo postavili jaslice ter razprostrli smrekico v naši avli. Popoldan smo ob čudovitem petju in spremljavi inštrumentov zamaknjeno poslušali otroške glasove, ki so prihajali od angelskega zborčka Sveti Peter pod Svetimi Gorami. 

 

Potopis  Peru

Potopis Peru

Z Matejem Bedenikom smo tokrat odpotovali v tretjo največjo državo Južne Amerike, v Peru. Država ima čez 30 mio prebivalcev, glavno mesto je Lima. 

 

TUDI KOT PEŠČI MORAMO POSKRBETI ZA SVOJO VARNOST

TUDI KOT PEŠČI MORAMO POSKRBETI ZA SVOJO VARNOST

V Pegazovem domu nas je obiskala policistka gospa Gaberšek Jožica in nas spomnila, kako lahko poskrbimo za lastno varnost tudi na sprehodu. Svetla oblačila, kresničke, odsevni trak, odsevne nalepke in drugi odsevniki zelo pripomorejo, da smo na sprehodu vidni za voznike. Policistka je stanovalcem razdelila tudi odsevne zapestnice, s katerimi bodo na sprehodu bolj vidni, s čimer bodo poskrbeli za svojo varnost.

Izdelujemo voščilnice

Izdelujemo voščilnice

V medgeneracijski delavnici smo izdelovali voščilnice. Tokrat so sodelovale dijakinje SŠCRS pod mentorstvom Klavdije Zver.

Otvoritev parka

Otvoritev parka

 

Na Martinov petek dopoldan smo v Pegazovem domu svojemu namenu uradno predali novo pridobitev, novo urejen park pred vhodom v dom.

Med stanovalci in zaposlenimi se je že nekaj časa kazala tako želja kot potreba, da se zagotovi čim več urejenega prostora za bivanje na prostem. In tako se je, še pod vodstvom letos upokojene direktorice Kristine Kampuš, pričela snovati ideja o preureditvi zelenih površin pred vhodom v dom v manjši park. V sodelovanju s krajinsko arhitektko se je pripravil celovit projekt zunanje ureditve. Želeli smo pridobiti dodatne gibalne in sedalne površine. Tako smo oblikovali zavite poti iz štokanega betona, ki so brez nivojskih prehodov in omogočajo samostojno gibanje tudi gibalno oviranim stanovalcem. Pot se navezuje na pločnik ob javni poti, vodi proti promenadi in se krožno navezuje v drugo polovico parka. Ob poti so zasajene različne rastline, ki bodo v bodoče posameznim kotičkom nudile večjo zasebnost, sicer pa ustvarjajo prijeten in domač ambient. V kortenastih loncih so zasajena zelišča in dišavnice, ki so zaradi višine loncev lažje dostopne za opazovanje, vonjanje. Stanovalce bodo spomnile na vrt doma. Predvsem pa smo želeli zagotoviti dovolj dodatnih površin za posedanje na prostem. Namestili smo dodatne klopi s pripadajočimi mizicami. Stanovalci so z zanimanjem spremljali dela in komaj čakali, da so lahko izkoristili tople jesenske dni za sprehod in posedanje v parku. 

Na krajši slovesnosti ob otvoritvi je stanovalce in goste nagovorila direktorica Irena Strašek ter poudarila, da je park pomembna pridobitev za kvaliteto bivanja v Pegazovem domu. Stanovalce sta nagovorila tudi lastnik Matjaž Čampa in župan mag. Branko Kidrič. Vsi trije so s simboličnim prerezom traku park tudi uradno otvorili. Prireditev so popestrili nastopajoči: Marija Fric na citrah, Julija Švab s pesmijo Benjamina Ipavca ter domski Žoga bend.

Stanovalcem želimo čim več sprehodov in prijetnih trenutkov ob posedanju v novem parku.

 

Irena Strašek, direktorica

Krst mošta

Krst mošta

V četrtek,  10.11., torej dan pred godom Sv. Martina, se je v našem domu odvijal tradicionalni krst mošta, ki so ga za naše stanovalce tokrat izvedli člani FD Minerali. Da pa je bilo slovo od mošta še posebej veselo je poskrbel zvok harmonike  ter ljudske glasbe ob katerem smo se vsi skupaj zavrteli ob kozarčku mladega vina.

Skozi lepote Kazastana

Skozi lepote Kazahstana

… nas je popeljala Vesna Božiček. Zanimiv potopis, poln zgodb in zanimiv šeg ter navad Kazahstancev. Bogata država polna naravnih dobrin ter tulipanov. Država, ki je kar 136x večja od Slovenije, in v kateri živi 19 milijonov ljudi. Na podeželju obstaja le wc  na »štrbunk«. Ob koncu pa nam je Vesna prebrala še zanimivo zgodbo o tem kako najti srečo- sreča se kuje sama. Stanovalci so bili navdušeni nad njeno predstavitvijo, ob koncu je požela velik aplavz. 

Oktoberfest

Oktoberfest

Oktoberfest! Zabava, ki smo se je veselili že celo leto so rekli naši stanovalci. Zaposlene oblečene v "Dindrle", polne roke piva, prestic ter dobra glasba, ki je odmevala še dolgo v popoldne... V pričakovanju Oktobra 2023 Kako lepo smo se imeli... pa poglejte na fotografijah :)

Svetovni dan hoje - hoja do Tilčke

Svetovni dan hoje - hoja do Tilčke

15. oktober je mednarodni dan hoje in mi smo se odpravili do bolj oddaljenega cilja na Bellevue hribu, do priljubljene gostilničarke Tilčke, ki je tudi Slatnska legenda. Z nami je želela tudi gospa Imelda, saj je bila tam v soseščini doma in ko smo šli mimo njenega gozda je bila še posebej raznežena ob pripovedovanju spominov. 

Stran 22 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik