Novice

Nazaj

Frizerska revija v Pegazovem domu

Frizerska revija v Pegazovem domu

Urejen videz pomeni, da se v svoji koži počutiš dobro, samozavestno. In k temu pripomore tudi urejena modna pričeska. 

Od leta 2006 je  frizerski salon v Pegazovem domu predano vodila domačinka Karmen Lepan. K njej so radi zahajali stanovalci Pegazovega doma, zaposleni in tudi stranke iz okolice. Vedno je z veseljem prisluhnila raznim željam svojih strank ter jih tudi udejanjila. S stanovalci je spletla pristne prijateljske vezi, ki se bodo gotovo ohranile tudi v bodoče. 

Novoletna zabava za stanovalce

Novoletna zabava za stanovalce

V mesecu decembru se radi spominjamo preteklega leta, prav tako pa si zadamo nove cilje za leto, ki prihaja. Zaključek leta smo v Pegazovem domu obeležili z novoletno zabavo za stanovalce. 

Luč miru iz Betlehema

Luč miru iz Betlehema

… so danes prinesli skavti iz Slovenske Bistrice. Od fantka Lana jo je za Pegazov dom sprejela stanovalka Ana.  Obstaja luč, ki nas ogreje in pomiri, ko se tema umika pred njo. K luči se vsak po svoje približa in spozna, da je v skupnosti.

Zato vam prinašamo Luč, ki se je v Betlehemu spustila med nas, da nas obsije z mirom in poveže v skupnost ljudi. To je naš korak bližje vam v tem mrzlem času. Želimo vam dati to Luč, želimo biti z vami v skupnosti. Sprejmite jo od nas in jo nesite naprej. Naredite tudi vi korak bližje ljudem, nikogar ne pustite samega, poiščite način, da jim pokažete bližino. Pusti se obsijati z mirom in zasveti v temi. Vstani in sveti!

 

 

Župani občin obiskali in obdarili stanovalce Pegazovega doma

Župani občin obiskali in obdarili stanovalce Pegazovega doma

V Ponedeljek, 12. decembra je svoje občane kot prvi obiskal Peter Misja, župan Občine Podčetrtek ter prijazno poklepetal in obdaril  pet stanovalcev, ki so pred prihodom v dom bivali v tamkajšnji občini. Z veseljem so mu prisluhnili, ko je pripovedoval o obnovi gradu Podčetrtek ter drugih projektih, ki potekajo v občini. Uro kasneje je tri občane Bistrice ob Sotli obiskal ter priložnostno obdaril župan Franjo Debelak. Stanovalci so z njim veselo klepetali ter obujali spomine. V torek, 13. decembra je sedem občanov občine Šmarje pri Jelšah obiskal in tudi obdaril župan Matija Čakš. Veseli so bili njegovega obiska ter mu zastavili kar nekaj vprašanj.

NASTOP MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA ROGAŠKA SLATINA

NASTOP MOŠKEGA PEVSKEGA ZBORA ROGAŠKA SLATINA

Že tradicionalno so nas v prazničnem decembru z obiskom razveselili člani Moškega pevskega zbora Rogaška Slatina pod vodstvom Francija Plohla.

Pevci so razveselili naše stanovalce z izbranimi pesmimi. Stanovalci so bili nad nastopom navdušeni ter z njimi veselo prepevali.

Božični koncert mladih glasbenikov

Božični koncert mladih glasbenikov

V sredo,14. decembra so nas že tradicionalno obiskali učenci Glasbene šole Rogaška Slatina in nam pripravili nepozaben koncert.
 

Bilo je zelo veselo, saj je nastopilo čez dvajset učencev z svojimi glasbenimi in pevskimi točkami. Otroci so nam zaigrali na harmoniko, flavte, klavir, tamburico, klarinet…

Melodije, različnih skladateljev so se prelivale z božičnimi. Vsi smo uživali ob veselih zvokih razigranih učencev, ter ob njihovi profesionalni izvedbi vsem znanih skladb.

Obisk učencev  II. OŠ Rogaška Slatina

Obisk učencev II. OŠ Rogaška Slatina

Danes smo v domu imeli prav poseben obisk, saj so nas obiskali učenci iz II. OŠ Rogaška Slatina. Prišli so učenci, ki so vključeni v skupino nadarjenih in učenci, ki sodelujejo pri RaP Prostovoljstvo.

 

Obisk Miklavža s spremstvom

Obisk Miklavža s spremstvom

6.12. goduje sv. Miklavž. Tako nas je ta dan Miklavž tudi obiskal. Najprej je z darili razveselil otroke zaposlenih, ki so si pred prihodom Miklavža ogledali lutkovno predstavo Trije snežaki. Nato se je v spremstvu pojočih angelčkov in parkeljnov sprehodil po domu in stanovalcem zaželel lepe praznike ter jih obdaril z darilom in šibo.

 

Miklavžev zajtrk

Miklavžev zajtrk

Danes so Pegazov dom obiskala prav posebna bitja- Angelčki. S svojim prihodom so prinesli še posebno veselje pred prazniki, kajti že jutri nas obišče Miklavž. Za stanovalce so pripravili bogat zajtrk- sveže stisnjen pomarančni sok, palačinke, hrenovke in sveže narezano sadje. Nasmejani, veseli, polni dobre volje so nakazali, da nas čaka prav magičen december.

Nastop skupin Šentrog ter Šentviških 5

Nastop skupin Šentrog ter Šentviških 5

Na sredino deževno popoldne so svoje glasove združili člani skupine Šentrog ter Šentviških 5. Druži jih ljubezen do ljudske glasbe, s katero so ogreli srca naših stanovalcev. Z izbranimi skladbami so jim privabili nasmeh na obraz, marsikomu pa so ob zvokih starih melodij spomini zatavali v njihovo mladost. Obljubili so, da nas še obiščejo, saj so mnenja ,da glasba ugodno vpliva na človeka v vseh starostnih obdobjih.

Stran 21 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik