Donacija električnega vozička

Nazaj

Donacija električnega vozička

Prostovoljka Ana Kamenšek vsak teden obiskuje Pegazov dom in s stanovalci igra tarok. Med igro ni veliko časa za pogovarjanje, ob koncu pa stečejo zanimivi pogovori. Andrej in Božena Gradecki sta mož in žena, ki skupaj bivata v Pegazovem domu. Andrej zaradi zdravstvenega stanja ne zmoreveč težjih fizičnih naporov, zato ga skrbna žena Božena z invalidskim vozičkom vozi po parku, kar je na daljše razdalje precej naporno. Še posebej v poletnih, vročih mesecih. Med igro taroka je Andrej soigralcem zaupal svojo željo. “Želim si, da bi šel v Central Cafe na kavico skupaj s svojo ženo.”

Ana Kamenšek je takoj stopila v akcijo in poklicala svojo dolgoletno prijateljico Petro Mežnar. Petra in njen mož Marko sta lastnika podjetja ORMEGA MM. Podjetje, ki prodaja in posoja invalidske vozičke. Petra se je poškodovala pri skoku v vodo. Kljub svoji gibalni oviranosti je Petra zelo aktivna in rada pomaga ljudem. S svojim serviserjem se je pripeljala iz Ljubljane v Rogaško Slatino, da je izročila električen voziček našemu Andreju. Brez težav je takoj osvojil vožnjo, serviser pa mu je voziček tudi prilagodil. Bil je presrečen. Zelo vesela, navdušena pa je bila tudi njegova žena. Ob vprašanju, koliko stane je Petra odgovorila: voziček naj uporablja Andrej, dokler ga bo potreboval. Potem pa naj voziček dobi nekdo drug, ki biva v Pegazovem domu. Ta voziček je donacija našega podjetja.

Vsi zbrani smo ostali brez besed. Direktorica Irena Strašek se je v imenu Pegazovega doma in vseh stanovalcev iskreno zahvalila za nepričakovano donacijo. Takšna donacija pomeni veliko za Pegazov dom in vse, ki bivajo v njem. Velika zahvala gre tudi prostovoljki Ani Kamenšek, ki je prisluhnila Andrejevi želji. Veseli nas, da sta Andrej in Božena Gradecki ob prvi priložnosti že obiskala Central Cafe in nas razveselila s prijetno fotografijo s svojimi najdražjimi!

Donacija električnega vozička
Donacija električnega vozička
Donacija električnega vozička

Uradni podatki

Stopite v stik