Novice

Nazaj

Radi pišemo z roko

Radi pišemo z roko

V Pegazov dom sta prišli Aleksandra Kosec, predsednica društva Radi pišemo z roko ter Tanja Jurjec, prostovoljka, ki bo nadaljevala z izvajanjem uric pisanja z roko. Aktivnost sta ponovno predstavili stanovalcem, saj je bila v koronskem obdobju potisnjena v ozadje. Grafomotorični dejavnosti je dobrodošlico zaželela tudi direktorica Irena Strašek.

Pletene dekice za sprehode stanovalcev na invalidskih vozičkih

Pletene dekice za sprehode stanovalcev na invalidskih vozičkih

Predsednica zavoda Rajhenburške zanke, delamo s srcem, Nataša Širić je s še devetimi članicami predala petinsedemdeset kvačkanih in pletenih odejic za stanovalke in stanovalce, ki so na invalidskih vozičkih. Direktorica Pegazovega doma Irena Strašek je ob prejemu izrazila besede zahvale, saj bodo ročno izdelane dekice grele stanovalce na sprehodih zunaj v hladnejših mesecih, ki so pred vrati.

Poslušanje pravljice z otroki iz Vrtca Izvir

Poslušanje pravljice z otroki iz Vrtca Izvir

Darija Hohnjec je s skupino otrok iz Vrtca Izvir razveselila stanovalke in stanovalce ter vsem prisotnim doživeto prebrala pravljico Mala miška in veliko rdeče jabolko.

Kostanjev piknik

Kostanjev piknik

Danes je dišalo po kostanjih in moštu... Kako je bilo dobro!!! 

V objemu jeseni

V objemu jeseni

Pot nas je ponesla na Grilovo kapelo, kjer sta nas prijazno sprejela Gustika in Jože Colnarič, ter nam pomagala pri nabiranju jesenskih dobrot..

Koncert skupine Vitis

Koncert skupine Vitis

Prvi oktober je dan, ko obeležujemo mednarodni dan starejših. V ta namen je naše stanovalce obiskala vokalna skupina VITIS pod vodstvom umetniškega vodje Francija Kolarja. Skupino Vitis sestavlja deset pevcev, ki prihajajo iz okoliških krajev Rogaške Slatine. Druži jih ljubezen do glasbe in prepevanja, poslušalce pa zadnjih dvajset let razveseljujejo tako z domačimi kot tujimi pesmimi. 

Stanovalci Pegazovega doma so se njihovega nastopa zelo razveselili. Z veseljem so skupaj z njimi prepevali in se ob glasbi zavrteli. Veselimo se ponovnega srečanja!!

Ana Cajnko nam je predstavila knjigo Demenca, moja učiteljica

Ana Cajnko nam je predstavila knjigo Demenca, moja učiteljica

Pegazov dom in Spominčica Rogaška Slatina je ob dnevu Alzheimerjeve bolezni organizirala predstavitev knjige, ki temelji na avtoričini osebni izkušnji z mamo. Poudarila je psihosocialni model ravnanja z osebami z demenco ter  nanizala nekaj praktičnih nasvetov. Priporočila nam je druženja, da zaposlujemo možgane, ki ne želijo biti v osami. »Družba je toliko zrela, koliko znamo poskrbeti za starejše«, je povedal založnik Igor Blažina.

 

Dan slovenskega športa 23.09.2022

Dan slovenskega športa

V petek 23. septembra obeležujemo "dan slovenskega športa". Tudi v Pegazovem domu radi spremljamo športe in smo ponosni na vsak uspeh naših športnikov. Danes smo imeli čast spremljati trening Košarkarski klub Rogaška. Fantje se dobro pripravljajo na novo sezono, zato so stanovalci prepričani, da bodo dosegli zadane cilje. Po treningu so igralci vsem stanovalcem razdelili košarkarske drese, ki so jih bili zelo veseli, ter so si jih takoj nadeli. Tudi naši stanovalci so pokazali spretnosti na igrišču, seveda ob pomoči igralcev iz Košarkarskega kluba Rogaška. Hvala trenerju Petru Markovinoviču ter igralcem...In še kako velja rek, da imajo športniki velika srca!

Predjesenske delavnice

Jesenski trojček delavnic

V pozdrav jeseni, smo priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom. Veselo jesensko opravilo je tudi trgatev, na skupinah Zarja in Spominčice imamo vinsko trto, ki smo jo ob tej priložnosti obrali.

Otroci zaposlenih na obisku v Pegazovem domu

Otroci zaposlenih na obisku v Pegazovem domu

Predzadnjega torka v avgustu smo se veseli prav vsi- tako zaposleni, kot naši stanovalci. Po dolgih treh »koronskih letih« so nas končno ponovno obiskali otroci zaposlenih. Sledil je  zanimiv in pester dan, ki je vključeval participacijo pri delu skupaj s starši ter medgeneracijsko druženje v skupinah Pegazovega doma. 

Stran 23 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik