Novice

Nazaj

Zbor gostincev Celje in Bojansko Štore

Tokrat so naše stanovalce obiskali pevci in pevke zbora gostincev Celje in Bojansko Štore. Pravzaprav gre za dva zbora, ki sta se odločila, da združita svoje pevske moči in razveseljujeta vse, ki imajo radi slovensko ljudsko pesem.

Pust…

...je bil tudi tokrat v Pegazovem domu širokih ust… Veliko mask, smeha, dobre volje in povrhu še pravi kurenti iz Ptuja, ki so prišli odganjat zimo.

Medeni teden

Medeni teden pozimi? Zakaj pa ne. Stanovalcem smo dneve popestrili s predstavitvami, filmi, pogovori in razstavami o čebelarstvu. Na pogovornih skupinah smo debatirali tudi o tistih drugih medenih tednih. Brez peke in pokušine mmm... medenjakov pa ni šlo. Rogaške novice, 06.02.2009

Delavnica oblikovanja gline

S prostovoljcema Greto in Juretom Rothmeier smo na skupini ročnih del imeli delavnico oblikovanja gline.

Medeni tedni (po poroki)

Medeni teden v Pegazovem domu smo zaokrožili s pogovori o medenih tednih – tistih po poroki. Nekateri malo sramežljivo, drugi korajžno, vsi pa z lepimi spomini na tiste čase.

Mmm...medenjak

Mladi in stari se radi posladkamo. V sklopu medenega tedna v Pegazovem domu smo z otroci iz Vrtca Potoček pekli medenjake.

Ljubljanski župan in indijska kultura v Pegazovem domu

V januarju je stanovalke in stanovalce v Pegazovem domu, ki prihajajo iz Mestne občine Ljubljana, obiskal ljubljanski župan Zoran Janković. Odprti smo za spoznavanje različnih kultur in religij, tako so nam člani dobrodelne organizacije Hare Krišna predstavili indijsko glasbo na tradicionalnih akustičnih glasbilih z vokalno in plesno spremljavo. Rogaške novice, 23.01.2009

Muca copatarica

Danes smo se odpeljali v Vrtec Potoček, kjer so nam otroci pripravili predstavo Muca copatarica. Pravljico je napisala Ela Peroci, ki je bila sodelavka in prijateljica naše stanovalke, sicer upokojene učiteljice.

Stran 145 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik