Novice

Nazaj

Dobrote z bezgom in akacijo

V petek, 28. maja, smo gospodinje Tatjana, Valerija in Veronika skupaj s stanovalci pripravljale dobrote z bezgom in akacijo.

25. maj - Dan mladosti

Starejši se radi spominjajo dneva mladosti, zato v Pegazovem domu vsako leto pripravimo kaj posebnega za ta dan. Letos nas je 25. maja obiskala godba na pihala iz Rogaške Slatine.

Pegazov dom dosegel 1. mesto na regijskih športnih igrah

13. maja so v domu dr. Jožeta Potrča Poljčane potekale športne igre domov celjske regije. Iger se je udeležilo 10 domov, stanovalci pa so se pomerili v naslednjih disciplinah: metanju žoge na koš, iskanju skritih besed in metanju obročev. Igra rusko kegljišče, ki bi se morala izvajati na prostem, je zaradi dežja odpadla. Večer, 19.5.2010 Rogaške novice, 21.05.2010 Šentjurčan, 21.05.2010

Medgeneracijski tabor Gorenje 7. - 8. maj

Eden od načinov druženja različnih generacij, predvsem mladih, ki vstopajo v svet odraslih, in starostnikov so medgeneracijski tabori, katerih namen je razbijanje generacijskih tabujev in razlik ter gradnja mostu med generacijami. Rogaške novice, 14.05.2010 Šentjurčan, 14.05.2010

Pegazov dom dosegel 1. mesto na regijskih športnih igrah

Četrtek, 13. maja, vremenska napoved ni prav nič obetavna, dežuje. Vsi, tekmovalci, navijači in spremljevalci smo nestrpni. Ali športne igre bodo ali ne? Sporočijo nam, da športne igre bodo. Veselo se odpravimo na pot do Poljčan.

Medgeneracijski tabor Gorenje 7. - 8. maj

Pegazov dom se je odzval vabilu in se udeležil medgeneracijskega tabora v vasici Gorenje nad Zrečami, kjer smo se v CŠOD na dvodnevnem taboru od 7.-8. maja 2010 družile tri generacije. Na medgeneracijskem taboru so sodelovali Lambrechtov dom Slov. Konjice, Dom dr. Jožeta Potrča Poljčane, vrtec Mehurčki iz Poljčan in Pegazov dom Rogaška Slatina.

Športno - družabne igre

Športno – družabne igre stanovalcev domov celjske regije bodo letos v domu dr. Jožeta Potrča v Poljčanah. Stanovalci Pegazovega doma bodo sodelovali, zato so priprave v polnem teku.

Obnovili znanje prve pomoči

V Pegazovem domu smo se v sodelovanju z ZD Šmarje pri Jelšah in njihovim vodjem nujne medicinske pomoči Robertom Bajukom, dr. med., dogovorili za izvedbo več aktivnih delavnic s področja Temeljnih postopkov oživljanja in uporabe avtomatskega eksternega defibrilatorja. Rogaške novice, 30.04.2010 Šentjurčan, 07.05.2010

Regratove dobrote

Regrat. Le kdo ga ne pozna? Najdemo ga na travnikih, njivah, poteh, nasipih, vdira v vrtove, se vmeša med cvetice... Je samonikla rastlina, ki jo preganjamo kot plevel do zgodnje pomladi, ko ga nabiramo za solato.

Razstava sodobne likovne umetnosti v vrtcu

V sredo, 21. aprila smo se s skupino »Ob potoku« odpravili na krajši sprehod do Kulturnega centra, kjer smo si ogledali razstavo sodobne likovne umetnosti v vrtcu.

Stran 135 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik