Novice

Nazaj

Izlet v bližnji okoliš

V sredo, 22. maja, smo se z stanovalci Pegazovega doma odpravili na izlet. Na željo stanovalcev, da obiščemo lokacijo bližje doma smo se odločili za ogled Samostana Olimje. Pot do samostana smo si krajšali z petjem in ogledom prelepe pokrajine. 

Vrtec Kapljica na obisku

V ponedeljek, 20. maja so nas prvič obiskali naši najmlajši iz enote Kapljica Sveti Florjan. Sedemnajst malih nadobudnežev je  v dom prineslo mladost, otroško razigranost, veselje in smeh. Stanovalcem skupine Rožmarin ter ostalih, ki so se pridružili druženju je njihov obisk privabil nasmeh na usta. 

Delavnica z olji aromaesenc

Teden vseživljenjskega učenja oz. TVU je najvidnejša promocijska kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Letos poteka ta teden od 13. maja do 17. maja., z njim  pa se opozarja javnost na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih ter na vloge, ki jih posameznik v svojem življenju opravlja.

Majska tombola

Kako hitro čas mine. Spet je prišel trenutek, da skupaj zaigramo tombolo. Kot vedno je tombola privabila zelo veliko stanovalcev, željnih druženja in v upanju, da jim bo sreča naklonjena.

Evakuacijska vaja

V torek, 7. maja, smo v Pegazovem domu izvedli redno letno evakuacijsko vajo. Vsi zaposleni smo se zbrali v jedilnici doma.

Veseloigra Županova Micka

V ponedeljek, 06. maja, so se nam z veseloigro Županova Micka predstavili varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje pri Jelšah. Za naše stanovalce so jo po priredbi upokojene učiteljice, ga. Ane Novak odigrali varovanci Marjan, Boštjan , Matevž, Jasmina in Polona. 

Prvomajska budnica

Tudi letos so nas obiskali člani Pihalnega orkestra društva glasbenikov Steklarne Rogaška. Zvok inštrumentov je premamil stanovalce in jih zvabil pred dom ter na kotičke skupin.

Nastop KUD Konovo

Smeh je pol zdravja, kar se zavedajo tudi člani Kulturno umetniškega društva Konovo iz Velenja. Desetčlanska ekipa nas je obiskala v četrtek in nam z svojo prisotnostjo polepšala že tako vroč dan. 

Delavnica izdelave košaric iz testa

V ponedeljek, 22. aprila 2013, nas je pri ročnih delih obiskala ga. Anica Colnerič, članica društva Gaja, ki skrbi za ohranjanje starih jedi in običajev v Rogaški Slatini. Ob njeni pomoči smo izdelovali košarice iz testa. 

Peka keksov

Kuhanje je bilo del vsakdana naših stanovalk, v domu pa je to delo prepuščeno našemu kuharskemu osebju, še vedno pa radi kdaj kaj sladkega spečemo.

Stran 108 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik