Predavanje o čebelarstvi in varnosti

Nazaj

V februarju smo imeli v Pegazovem domu dve zanimivi predavanji: 13. 02. nas je obiskal Tomaž Svete iz Čebelarstva Brenča in 19.02. sta nas policista Darko Grobin in Bogdan Narat iz PP Rogaška Slatina poučila o varnosti.

Tomaž Svete iz Trebeljnega je zelo ilustrativno predstavil Čebelarstvo Brenča našim stanovalcem in stanovalkam. Povedal, in z video posnetki je prikazal, kako 150 panjev čebel vozijo po raznih krajih Slovenije. Za prevoz uporabljajo zeleni »old timer« avtobus, ki je po paši težek tudi 14 ton. Gospod Svete je predsednik komisije za ocenjevanje medu in zatrjuje, da je slovenski med večinoma zelo kakovosten. Osvežili smo znanje o zdravilnosti raznih vrst medu, propolisa, matičnega mlečka, cvetnega prahu, medenega žganja in voska.

Naloga policije ni samo iskanje storilcev kaznivih dejanj, temveč tudi preventivna dejavnost.

Policista sta opozorila na nekatere najbolj pogoste nevarnosti in okoliščine v vsakdanjem življenju, pri katerih lahko stanovalci postanejo žrtev kaznivega dejanja ali prekrška. Predstavila sta varno nošenje in uporabo denarnice, torbice, varno dvigovanje na bankomatu, pazljivost pri menjavi denarja, odkup zlatnine ali drugih predmetov, prednost dobrih medsebojnih odnosov in predvsem, da je še vedno bolje, da smo le premoženjsko oškodovani, kot pa da z upiranjem nasilnemu storilcu izpostavljamo svoje zdravje ali celo življenje. Stanovalcem sta razdelila razne odsevnike za varno vključevanje v prometu in brošure »Ne pozabite na varnost«.

Uradni podatki

Stopite v stik