Novice

Nazaj

Nabiranje češenj na Malih Rodnah

Visoke temperature že nakazujejo prihod poletja, a nam niso preprečile nabiranja češenj, kajti ni lepšega kot na sončni dan sedeti v krošnji in nabirati češnje naravnost iz drevesa

Zaključni pevski nastop vrtčevskih otrok

V torek, 18. junija je v skupni jedilnici doma zadonelo po prelepih slovenskih otroških pesmih, ki so nam jih zapeli naši najmlajši, otroci iz enote vrtca Izvir ter Potoček. 

Lesna delavnica

V mesecu juniju smo pričeli z lesno delavnico, ki poteka vsako sredo pod vodstvom našega vzdrževalca Toneta. Nekaterim stanovalcem je delo z lesom zelo blizu, saj je nekaterim izdelava predmetov iz lesa v preteklosti predstavljala kakovostno preživljanje prostega časa. 

Zasaditev zelišč na terasi doma

Za izboljšanje okusa in arome številnih jedi uporabljamo različna zelišča in dišavnice. Ker je veliko stanovalcem blizu delo na zemlji, smo se odločili, da teraso negovalnih skupin popestrimo z zeliščnim kotičkom. 

Mariachi v Pegazovem domu

Ga. Marija Petek, pred nedavnim še stanovalka v Pegazovem domu, je imela rada glasbo. Svojci oz. njen sin Marjan ji je obljubil, da bo v Pegazov dom pripeljal glasbeno skupino Mariachi, njej in vsem drugim stanovalcem.

Športne igre domov Celjske regije

Kljub dežju, smo se v četrtek, 30. maja 2013 v dopoldanskih urah odpravili v Dom Lipa Štore, kjer so potekale Športne igre domov Celjske regije.

Sladkanje z ocvrtim bezgom

V mesecu maju  prične narava zasijati v vsej svoji lepoti. Začnejo zoreti prve češnje, nabiramo pa lahko številna zelišča in cvetove. Dozori tudi bezeg, ki ima številne zdravilne lastnosti, zaradi česar so ga v preteklosti imenovali tudi zdravilna skrinjica za kmečke ljudi. 

Športno-glasbeni program ob Dnevu mladosti

Dan mladosti, ki ga praznujemo 25. maja je v preteklosti potekal v športno-kulturnem duhu, obeležili smo ga tudi v Pegazovem domu in sicer v ponedeljek, 27. maja. Pričeli smo z športnimi igrami na katerih je sodelovalo enaindvajset stanovalcev.

Stran 107 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik