Novice

Nazaj

Športne igre stanovalcev

Na oblačen in deževen poletni dan, v sredo, 14. avgusta smo se družili in zabavali ob športnih igrah. Igre smo pripravili v skupni jedilnici našega doma.

Sladoledna osvežitev

Toplo torkovo  dopoldne je bilo kot nalašč za skupno druženje stanovalcev na negovalnih skupinah. 

Kako ravnati v vročih dneh

2. avgusta je za stanovalce Pegazovega doma pripravila zanimivo predavanje zdravnica, internistka dr. Nataša Jernejšek Kopinič.

Ogled Pavilijona kaktej

Sončno, prvo avgustovsko dopoldne smo izkoristili za ogled Pavilijona kaktej, ki se nahaja tu v Rogaški Slatini, v Cerovcu pod Bočem. Do tja smo se odpravili z avtobusom, stanovalec Matevž pa kar peš.

Ane praznujejo

Ime Ana izhaja iz hebrejskega imena Hannah in pomeni ljubkost, milost.

Metin sirup

Skupaj s stanovalci smo pripravili osvežilno poletno pijačo.

Čebelice in čebelji izdelki

Že naš priljubljeni Lojze Slak je v eni izmed njegovih znanih viž opeval o čebelicah. V četrtek, 25. julija, pa je naše stanovalce podrobneje seznanil s čebelarstvom čebelar Jože Simonišek iz Malega kamna, ki je pozornost vzbudil že ob prihodu, s pravo svečano čebelarsko obleko.

Izdelava sivkinih vrečic

Sivko in njeno lepoto poznamo vsi. Sivka je neverjetno vsestranska, saj jo lahko uporabimo kot sestavino naravne doma narejene kozmetike, kot  kulinarično poslastico ali pa si z njo odišavimo dom.

Zaplesali ob zvokih bratov Poljanšek

V poznih popoldanskih urah, ob zahajajočih sončnih žarkih je v soboto stanovalce Pegazovega doma razveseljeval ansambel bratov Poljanšek. 

Sprehod in ogled razstave

Topli sončni žarki so že začeli kazati svojo pravo moč, zato smo se v petek, 19. julija v dopoldanskih urah odpravili na sprehod. 

Stran 106 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik