Jaz pa grem na zeleno travco

Nazaj

V sredo, 11. junija smo imeli v skupni jedilnici Pegazovega doma neke vrste zaključek sodelovanja z vrtcem Rogaška Slatina za preteklo šolsko leto. Zaključek smo obeležili s petjem in sladoledom.

Naša srečanja skozi vse leto so bila tematsko obarvana in namenska. Potekala so ob obiskih ene skupine otrok ali ene skupine starejših v Pegazovem domu ali v Vrtcu Izvir, Vrtcu Potoček in Vrtcu Kapljica. Skupaj smo ušpičili marsikaj in se veliko skozi igro tudi naučili ter stkali medsebojne vezi. Za zaključno srečanje smo se za spremembo zbrali v skupni jedilnici našega doma in tudi povabljeni so bili vsi stanovalci, ki imajo radi otroke. Prišlo je 50 otrok in še enkrat toliko stanovalcev in prostor je kar pokal od petja in pozitivne energije.

Pet in šestletniki so veselo peli različne pesmi, tudi o metanju hrane v smeti in kako se včasih ne zavedamo, da jih mnogo strada. Stanovalci so peli ob pesmih »Jaz pa grem na zeleno travco in Ringa, ringa, raja pa Mi se imamo radi,…

Vsega pa je žal enkrat konec, tako se je zaključilo tudi to šolsko leto in eni otroci bodo jeseni že sedli v prave šolske klopi in smo jim zaželeli vse dobro v hramih učenosti. Po našem pevskem druženju so vsi otroci prejeli še sladoled in bili enotnega mnenja, da bolje res ne bi mogli izbrati.

Hvala ravnateljici, pomočnici ravnateljice in vsem potrpežljivim in prijaznim vzgojiteljicam za krepitev sodelovanja med otroki in starejšimi, česar si želimo tudi vnaprej.

Uradni podatki

Stopite v stik