Novice

Nazaj

DSC_0035

Otvoritev Aninega kotička

Ga. Ana Meglič, stanovalka v Pegazovem domu od leta 2006 do januarja 2015, je po smrti Pegazovemu domu zapustila predmete, ki jih je imela v svoji sobi – nekaj kosov pohištva, slike, dokumente in več osebnih predmetov. 

DSC_0008

O hrani za dober spomin z Marijo Merljak in društvom Gaja

V sklopu aktivnosti ob mednarodnem dnevu Alzheimerjeve bolezni smo imeli v Pegazovem domu 29.09. poučno predavanje Marije Merljak o prehrani. Članice lokalnega Društva Gaja so s stanovalci izvedle delavnico priprave zdravih jedi na temo hrane za možgane, ki je bila na predavanju razstavljena.

DSC_0002

Na dan starejših so nas obiskali otroci

Danes je bilo na skupini Rožmarin zelo veselo, saj nas je obiskalo štiriindvajset otrok iz Vrtca Izvir z  vzgojiteljicama gospo Damjano in gospo Slavico ter pomočnico ravnateljice gospo Katjo. 

DSC_0680

Pozdrav jeseni

V pozdrav jeseni, smo 23.09., priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom.

DSC_0183

Trgatev in druženje pod Bočem

Tradicionalno srečanje stanovalcev Pegazovega doma Rogaška Slatina in Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane ter njihove enote Slovenska Bistrica se je tokrat odvijalo v Poljčanah, kjer smo najprej trgali grozdje, ga stisnili v mošt ter se nato družili v parku ob pikniku.

DSC_0139.JPG

Obiskali smo mednarodni obrtni sejem v Celju

Obrtni sejem v Celju ima 48-letno tradicijo in marsikdo ga je že kdaj,  z željo po videti kaj novega, obiskal. Stanovalci so z veseljem sprejeli pobudo Družbe Novatel, ki je donirala vstopnice ter jih na svojem razstavnem prostoru tudi bogato pogostila, za kar se jim lepo zahvaljujemo.

DSC_0032.JPG

Sodobna kmetija Černogoj

Uresničili smo željo stanovalk in stanovalcev po ogledu sodobne kmetije s kravami mlekaricami ter se odpeljali v bližnjo okolico novim in nostalgičnim dogodivščinam naproti.

2015.08

Razstava Ptice z Janine

Stanovalci so izkoristili še zadnje avgustovske dni za ogled razstave Ptice z Janine Maksimilijana Sternada- Milča in Stanislava Lukića v Anini galeriji.
 

IMG_6233

GORDANA KITAK: « Življenje ni le to, kar vidimo z očmi…«

Gospa Gordana Kitak se rada smeje, šiva, bere, klepeta, telefonira, posluša glasbo, izbere turkizno obleko in ima lase živo rdeče barve. Kar poka od pozitivne energije – no , večino časa, pridejo pa tudi težji trenutki, ki jih z optimizmom premaga. Spoznajmo jo podrobneje…

DSC_0029.JPG

Koruza na več načinov

Dopoldan smo preživeli v zunanjem atriju, kjer je prijetno sveže in veliko zelenice. Gospodinja Tatjana je poskrbela za večjo količino mlečne koruze,  gospod Matevž in Mirko sta odšla v gozd in pripravila palice na katere smo nataknili stroke koruze.

Stran 88 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik