Novice

Nazaj

Nikoli ne pomilujte invalidov, ampak jih vzpodbujajte

Marija Zupanec je vedno nasmejana, urejena in pripravljena zapeti kakšno domačo vižo. V Pegazovem domu je od njegovega odprtja. Udeležuje se raznih skupinskih aktivnosti v domu, poleti se rada vozi zunaj ali pa bere in se sonči. V kraju je zelo priljubljena, saj si obiskovalci na njenih vratih kar menjavajo kljuke. Spoznajte jo še vi… Rogaške novice, 14.08.2008

Ko godujejo Ane...

V petek 25. julija je bil dan v Pegazovem domu posvečen Anam. Anino, praznik, ki ga je občina izbrala za svojega smo pri nas obeležili že tretjič, manjkala pa ni prav nobena Ana. Pravzaprav se je število An v naši hiši od lanskega leta še povečalo in tako smo letos bogatejši za tri nove stanovalke z tem lepim in še vedno precej pogostim slovenskim imenom. Rogaške novice, 08.08.2008

Poslikava tekstilnih majic

Člani in članice skupine ročnih del tudi med poletjem ne počivamo. Tokrat smo se lotili poslikave poletnih majic s tekstilnimi barvami.

Sprehodi in vožnje invalidnih stanovalcev

Rogaška Slatina je čudovita. Vsakdo, ki se sprehaja po promenadi in parkih se s tem strinja. Nekateri naši stanovalci imajo to srečo, da so zdravi in hodijo, pa se pogosto sprehajajo in uživajo lepote zelenja in cvetja tudi po gozdnih poteh. Veliko pa je oslabelih oseb, ki so na invalidskih vozičkih in potrebujejo pomoč pri premikanju.

Le malo za srečo človeka

»Polepšali ste nam dan« so bile pogoste besede stanovalcev, ki so se v soboto, 12. julija, srečali z go. Vlasto Nusdorfer v Pegazovem domu. Bilo je izrečenih toliko pozitivnih misli, kot že dolgo ne. Rogaške novice, 25.07.2008 Šentjurčan, 25.07.2008

Entente Florale

Člani mednarodne komisije, ki ocenjujejo urejenost mest in krajev v 12 evropskih državah, so v sredo 23.julija obiskali tudi Pegazov dom.

Slat’nski pisker

V soboto popoldan je bilo prvič v Rogaški Slatini tekmovanje v pripravi »Slat’nskega piskra«. Kuhanje se je odvijalo na evropski ploščadi, kjer se je zbralo 10 tekmovalnih skupin.

Popoldan domače glasbe

V torek, 15. julija, sredi sončnega popoldneva, se je v Pegazovem domu igralo in smejalo. Obiskal nas je ansambel Franca Lesjaka in kvartet Prijatelji.

Obisk Vlaste Nussdorfer

»Polepšali ste nam dan« so bile pogoste besede stanovalcev, ki so se v soboto srečali z go. Vlasto Nussdorfer v Pegazovem domu. Bilo je izrečenih toliko pozitivnih misli, kot že dolgo ne.

Prostovoljstvo v Pegazovem domu

V Pegazovem domu že od vsega začetka aktivno poteka program prostovoljnega dela, ki je postal utečena oblika medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. Tako imamo prostovoljce iz osnovnih šol, srednje šole in tudi individualne posameznike – največkrat so to mlajši upokojenci iz lokalnega okolja. Rogaške novice, 11.7.2008 Šentjurčan, 11.7.2008

Stran 149 od 163 (Vseh vnosov: 1627)

Uradni podatki

Stopite v stik