Novice

Nazaj

Jesenske delavnice v vrtcu Izvir

Kljub hladnemu ponedeljkovemu dopoldnevu smo se odpravili na jesenske delavnice v vrtec Izvir. Nekateri peš, tisti manj mobilni pa z avtomobilom.

Praznovanje mednarodnega dneva starejših

Prvega oktobra obeležujemo mednarodni dan starejših. Ker se letošnje leto začne oktober v soboto, smo za naše stanovalce kar dan prej pripravili prireditev z pestrim kulturnim programom.

Tetka jesen

Že tradicionalno, vsako leto v znamenje dobre letine postavimo tetko jesen.Ob izdelavi tetke jeseni se veliko prepeva, nekateri stanovalci pa tudi "ružijo" koruzo.

Ličkanje koruze

Včasih je ličkanje koruze sodilo med najpomembnejša kmečka opravila. To je bil lep, kmečki običaj, ki je nekdaj lepšal jesenske večere, so dejali stanovalci. Tega običaja nebi mogli ohraniti brez kuharice ga. Marije, ki nam je priskrbela koruzo.

Tetka jesen

Že tradicionalno, vsako leto v znamenje dobre letine postavimo tetko jesen.Ob izdelavi tetke jeseni se veliko prepeva, nekateri stanovalci pa tudi "ružijo" koruzo.

Delavnica z varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje

V ponedeljek, 19. septembra 2011, smo v okviru ročnih del izvedli delavnico z varovanci Varstveno delovnega centra Šmarje. Našemu povabilu se je odzvalo sedem njihovih varovancev z mentorjema ga. Urško in g. Bojanom.

Bučijada

V petek, 16. septembra 2011, smo na terasi, pred Pegazovim domom organizirali bučijado. Lepo, sončno popoldne je kar vabilo po druženju.

Odpotovali smo na Finsko

V četrtek, 15.septembra, smo odpotovali na Finsko. Ne resnično, ampak v sliki in besedi, kot sta nam jo predstavila ga. Maria Kramar in g. Carel Von Numers.

Na pikniku v Poljčanah združili prijetno s koristnim

Že ustaljeno srečanje stanovalcev Pegazovega doma in Doma dr. Jožeta Potrča Poljčane se je letos odvijalo 13. septembra v Poljčanah. Bil je dan, ki bo prav gotovo vsem ostal v spominu; druženje, zabava in prijeten klepet so na skupnem pikniku prevladovali.

Stran 122 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik