100 let ge. Finči

Nazaj

Naša stanovalka ga. Kert Jožefa Alojzija je domačinka iz Rogaške Slatine. Domačini jo poznajo pod imenom Finči. V Pegazov dom se je preselila v aprilu 2007.

Pred tem je svoje življenje preživljala v majhni hiški v neposredni bližini Pegazovega doma skupaj s prijateljico Anico. Njen dom je vedno krasilo cvetje, katerega je zelo skrbno urejala. Ga. Finči je bila po poklicu šivilija. Šivati jo je naučil njen oče, s katerim sta imela krojaško delavnico. Posebno veselje je imela z mucami. Vedno jo je skrbelo, kaj bo z njimi, ko nje več ne bo. Tudi danes ji dela družbo v sobi plišasta muca. Vsi, ki jo poznajo, povedo, da je bila veseljak, rada je pela in plesala. S svojo veselo naravo je popestrila marsikateri trenutek tudi stanovalcem in zaposlenim v domu.
Ga. Finči se rada posladka in spije kozarček vina.
V ponedeljek 18.6.2012 je praznovala svoj 100. rojstni dan. Ta dan je bil poseben zanjo in za vse nas v domu. S svojim obiskom so jo počastili sorodniki in župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič. Vse prisotne je v imenu sorodnikov nagovoril g. Igor in tako smo o ge.Finči izvedeli marsikatero zanimivost.
Po končanem govoru je sledila pesem za rojstni dan ter rezanje torte. Na njen jubilej smo nazdravili tudi s šampanjcem. Vsi zbrani so ji voščili predvsem zdravja in ji zaželeli kopico dobrih želja. Bližina in dotik najbližjih pa sta darilo, ki ju z ničemer drugim ni mogoče nadomestiti.

Uradni podatki

Stopite v stik