Novice

Nazaj

Obiskal nas Miklavž

Komaj smo zakorakali v veseli december, že nas je na predvečer svojega godu, z obiskom presenetil sveti Miklavž.

Prvi december prinesel praznično vzdušje

December je čas praznovanj, čas topline… čas, ko se spomnimo preteklosti in pričakujemo prihodnost, čas veselja, medsebojnega razumevanja, čas obdarovanj…

Ogled razstave ročnih del

Zadnji jesenski dan, smo kot nalašč izkoristili za sprehod, ob tem pa še za ogled razstave ročnih del, ki jo organizira Območno društvo invalidov Zgornje Posotelje.

Ohranjanje starih običajev

Poleg trgatve dandanes veljajo koline za enega izmed večjih praznikov. Ker v našem domu dajemo veliko poudarka na ohranjanje starih običajev, smo tudi letos na željo stanovalcev organizirali koline. Predvsem stanovalci, našla pa se je tudi ena stanovalka, so bili pripravljeni oditi z nami na kmetijo Sovič, kjer smo zaklali pujska.

Zadnja tombola v letu 2011

V sredo, 09.novembra 2011, smo odigrali zadnjo tombolo v letošnjem letu. Ker se približuje praznični čas, so bila tudi darila bolj bogata, kar je še dodatno motiviralo naše stanovalce in stanovalke. Tudi tokrat se je zbralo veliko stanovalcev, ne samo z željo po zmagi, ampak tudi po druženju.

Obisk vrtca Studenček

Toplo, torkovo dopoldne smo izkoristili za obisk vrtca Studenček, ki se nahaja izven mesta, v vasici Kostrivnica.

Najprej na zeleno Finsko, nato še v pisano Indonezijo

Potopisna predavanja stanovalcem Pegazovega doma pomagajo, da lahko hitro in poceni obiščejo katerokoli državo sveta. Najprej smo v septembru s štajerko Mario Kramar in njenim finskim izvoljencem Carlom Von Numersom obiskali zeleno Finsko, nato pa smo v novembru s simpatično popotnico Manco Čujež prepotovali še tropsko Indonezijo.

Potovanje v tropsko Indonezijo

Simpatična popotnica Manca Čujež nas je v sliki in besedi popeljala v tropski raj Indonezije. Povedala nam je , da je Indonezija največja otoška država na svetu, saj jo sestavlja kar 13600 otokov in otočkov. Manca je med drugimi obiskala otoke Java, Sumatra, Bali in Gili Travangan.

Mavrica v Pegazovem domu

V sklopu prireditev ob mednarodnem dnevu starejših nas že tradicionalno obiščejo člani Društva ljubiteljev likovne ustvarjalnosti Mavrica iz Rogaške Slatine. Naš dom je zaživel z slikami, ki jih vsako leto ustvarijo in podarijo z namenom, da je življenje stanovalcev v domu prijaznejše.

Kostanjev piknik s prostovoljci

Prostovoljci s svojim delom nenehno bogatijo življenje stanovalcev Pegazovega doma in s svojimi obiski v Dom prinašajo toplino in pozitivno energijo.

Stran 121 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik