Novice

Nazaj

Izdelava butaric

V tednu pred cvetno nedeljo smo organizirali delavnico, kjer smo izdelovali butarice za vseh sedem stanovanjskih skupin. Zbrali smo se ob deseti uri v skupnem prostoru, kjer nas je čakalo kar veliko materiala. 

Ogled razstave društva Gaja

Bele snežinke, ki so veselo poplesavale po zraku niso zmotile stanovalcev, zato smo se kljub vremenskim nevšečnostim peš odpravili do Kulturnega centra na ogled Kulinarične razstave društva Gaja. 

Marčevska tombola

V sredo, 13. marca smo se ob 9.30 uri zopet zbrali v skupni jedilnici doma. Druženje, pa tudi želja stanovalcev, da jim bodo številke naklonjene je privabilo stanovalce na igranje igre Tombola, katere sponzor je Droga Kolinska.

Aninih 100 let

V mesecu marcu 2013 je 100 let dopolnila tretja stanovalka v našem domu.

Sončni žarki v Pegazovem domu

V četrtek, 7. marca, so nas obiskali učenci III. osnovne šole Rogaška Slatina. Sami so v uvodnem pozdravu povedali, da želijo v naš dom pripeljati sončne žarke ter predvsem stanovalke razveseliti ob prihajajočem prazniku. 

S knjigo popeljala otroke v pravljični svet

V sredo, 06. marca smo se odpravili na obisk v vrtec Izvir. Stanovalka Božena, upokojena učiteljica se vedno razveseli povabila vzgojiteljice Erne ter otrokom prebere kakšno zanimivo pravljico.

Rogaška Slatina nekoč

Naš dom je prelepo mesto Rogaška Slatina. Mi vsi smo ponosni nanjo in na njeno zgodovino. Nekateri vedo za vsak skrit kotiček v mestu, nekateri pa stvari ne prepoznamo, saj se je vse to dogajalo leta in leta nazaj.
 

Svojci - tihi sopotniki demence

Z namenom, da širši javnosti približamo naraščajoči problem demence, smo v Pegazov dom 20.2.2013 povabili prof. dr. Aleša Kogoja, specialista za gerontopsihologijo, v okviru Društva Spominčica. 

Druženje ob Valentinovem

Dan pred Valentinovem je na skupini 1A potekalo druženje ob harmoniki na katere je zaigral stanovalec Maksimiljan, knjižničarka Maja pa je stanovalcem prebirala lepe misli o ljubezni. 

Pust okroglih ust

Letošnja zima nas je že dodobra zasula s snegom, zato smo v Pegazovem domu komaj čakali norčavi pust in s tem priložnost, da v deželo prikličemo sonce in pomlad.

Stran 110 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik