Šempetrani v Pegazovem domu

Nazaj

Sobota, 14. decembra, je bila za stanovalce Pegazovega doma praznična in polna prijetnega vzdušja…

Popoldan so nas obiskali Šempetrani. Pod tem imenom so se zvrstili številni nastopajoči gostje. Začel je šempeterski župnik s sveto mašo, v kateri je sodeloval dekliški pevski zbor. Mlada dekleta so s svojimi čudovitimi glasovi napolnila celoten prostor, predvsem pa naša srca. Slišali smo, da korenine tega lepega petja izhajajo celo iz Rogaške Slatine, saj je bila Tanja Pirš tista prva, ki je svoje pevsko znanje in talent pred mnogimi leti prenašala na dekleta v Bistrici ob Sotli…S petjem so se pridružile še druge članice cerkvenega pevskega zbora,  ki delujejo tudi kot skupina »vaške pevke«.
Takoj ko se je oglasila harmonika, so se v sproščenem vzdušju zavrteli naši stanovalci in tudi gostje iz Bistrice/Sotli.

Z veliko hvaležnostjo se zahvaljujem vsem, ki so bili to popoldan z nami in našimi stanovalci. Kar so nam Šempetrani podarili, je neprecenljivo, upam, da bomo lahko delček te iskrenosti, dobre volje, optimizma prenesli v tem prazničnem času naprej – med sostanovalce, med prijatelje, v svoje družine…

Uradni podatki

Stopite v stik