8 let Pegazovega doma

Nazaj

Četrtega aprila smo v Pegazovem domu praznovali 8. obletnico delovanja doma. V tem obdobju smo prestopili številne mejnike in pustili prijazno sled v mnogih življenjih.

Vizija Pegazovega doma je od vsega začetka enaka: prepoznati želje in potrebe uporabnikov, svojemu delu pa pridati visoko noto humanosti in inovativnosti. Vendar vsak posameznik potrebuje drugačno motivacijo, in ni motivacije, ki bi odgovarjala vsem ljudem enako. Zato je naloga vodstva izvabiti iz vsakega zaposlenega posameznika najboljše in ga spodbuditi, da te kvalitete vloži v dobrobit podjetja in uresničitev ciljev. Pegazov dom je v letošnjem letu prvič podelil nagrado in priznanje tistim zaposlenim, ki so bili s svojim uspešnim delom prepoznani tako med zaposlenimi kot tudi s strani vodstva.

Naziv Delavka leta je prejela Nensi Cigrovski, ki opravlja delo bolničarke-negovalke v skupini stanovalcev z demenco, Zarja. Je vedno polna ustvarjalnih idej, njene spretne roke pa ob pomoči stanovalcev ustvarijo prelepe izdelke. S svojo pozitivno naravnanostjo pomaga ustvarjati dobro vzdušje v kolektivu.

Priznanje »Pegaz« je prejela Tatjana Plevčak, ki delo gospodinje v negovalni skupini Modrijani opravlja vestno, predano, odgovorno in z velikim veseljem. Je idejna vodja ustvarjalnih delavnic, na katerih gospodinje stanovalcem in svojcem predstavijo številne skrivnosti darov narave, ob tem pa tudi pripravijo pokušino kulinaričnih specialitet. Njene spretne roke z domiselnimi aranžmaji polepšajo tudi vhod v dom.

Prireditev so nam s pestrim glasbenim in plesnim nastopom popestrili učenci I. OŠ Rogaška Slatina, domski pevski zbor pod vodstvom Marinke Mastnak ter pevska skupina Univerze za tretje življenjske obdobje. Gospa Gordana Kitak, stanovalka Pegazovega doma, pa nas je navdušila z recitalom Minattijeve pesmi Nekoga moraš imeti rad.

Uradni podatki

Stopite v stik