Novice

Nazaj

Obisk vrtca Potoček

Obisk vrtca Potoček

Naši stanovalci so vedno veseli, ko nas obiščejo najmlajši. V domu je slišati direndaj in smeh. Otroci iz vrtca Potoček, so nas obiskali na treh vitalnih skupinah.

Predavanje o reki Sotli

Predavanje o reki Sotli

Daniel Siter večkrat obišče naš dom. Nazadnje je imel pri nas potopis Islandija in naše stanovalce sta z dekletom Katjo zares navdušila. Daniel piše magistrsko nalogo in se aktivno raziskuje zgodovino Rogaške Slatine. Tokrat je prišel k nam, da nam je predaval o reki Sotli, kot okupacijski meji med Slovenijo in Hrvaško.

Šentrog

Šentrog

Pet gospodov, ki so nas nasmejali še preden so vstopili skozi vrata naše jedilnice. Prihajajo iz Šentvida in Rogaške Slatine- od tod tudi ime: Šentrog. Skupina je nastala na pobudo Zmaga Vipotnika in Martina Pekošaka. Strinjajo se z rekom: glasba je hrana ljubezni.

Ples in veselje

Ples in veselje

Vsak torek se s stanovalci na skupinah demenc družimo ob glasbi in plesu. Ples je terapevtsko sredstvo, ki blagodejno vpliva na kognitivno in motorično področje. 

Predstavitev resnih iger ter spletne platforme AD-gaming

Predstavitev resnih iger ter spletne platforme AD-gaming

Pegazov dom je »demenci prijazna točka« in aktivno sodeluje z društvom Spominčica. V goste smo povabili Polono Kečkeš in Tanjo Grad iz društva Spominčica, ki sta nam predstavili resne igre za osebe z demenco. 

Bralne urice za vsakogar

Bralne urice za vsakogar

Ne glede na to, ali v roke najraje vzamemo fikcijo ali resnično štorijo, nam bodo nove zgodbe - in z njimi spoznanja - pomagale širiti razumevanje sveta. In to je le ena od možnih dobrobiti branja knjig. Ko pa oči pešajo, nam knjige berejo drugi.

»Mladost ni več samo norost«

»Mladost ni več samo norost«

… so med drugim zapeli otroci, ki prepevajo v zboru imenovanem Mlada srca iz Poljčan v petek, 29. decembra pod vodstvom Eve in Janje.

Angelsko petje dekliške skupine Cantabile

Angelsko petje dekliške skupine Cantabile

Dekliška vokalna skupina Cantabile iz Rogaške Slatine šteje 18 deklet in jih vodi Andreja Došler. Razveselile so nas s čudovitimi ubranimi glasovi pestrega repertoarja - od latinskih, posvetnih in nabožnih pesmi. Pred kratkim so bile na tekmovanju v Barceloni in dosegle zlato s pesmijo slovenskega skladatelja Ambroža Čopija.

VESELO V LETO 2019

VESELO V LETO 2019

365 dni mine kot bi trenil in ob prelomnici, kot je novo leto, se tega še bolj zavemo. V Pegazovem domu smo tokrat trinajstič zapovrstjo pripravili novoletno zabavo za stanovalce v vseh sedmih stanovanjskih skupinah z bogatim glasbenim, pevskim, plesnim in kulinaričnim programom. Zaposleni in stanovalci Pegazovega doma smo povabili tudi svojce in bilo je povsod zelo veselo in nepozabno.

Stran 54 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik