Bosanski dan

Nazaj

Bosanski dan

V Pegazu si znamo preproste dneve narediti posebne. Doslej smo obeležili kar nekaj tematskih dni: italijanski dan, mehiški, dalmatinski. Tokrat smo se odločili, da se sprehodimo še južneje- v Bosno. Njihova kuhinja je znana po mešanici zahodnih in vzhodnih vplivov.

Pred kosilom sta strežnica Amela in terapevtka Tina pripravili kratko predstavitev Bosne in Hercegovine. Amela prihaja iz Sarajeva, zato je od doma prinesla narodno nošo, ki jo je pokazala našim stanovalcem. Bili so navdušeni, kajti noša je celotna ročno delo.

Naši kuharji so se ponovno potrudili in pripravili pravo kulinarično razvajanje. Za juho so stanovalcem postregli Begovo čorbo, ki je tradicionalna svečana jed, narejena iz zelenjave in kokoši. Glavna jed je bila sestavljena iz čevapčičev, pripravljenih po bosanskem receptu- brez svinjine. Zraven, kot priloga prebranec, popečena lepinja ter okusen kajmak in ajvar. Za sladico je bilo možno okusiti baklavo, hurmašice, tulumbe- vse pripravljeno izpod naših kuharic.

Za večerjo so stanovalci dobili še dve odlični jedi: pito Krumpirušo in Zeljanico. Testo in nadev je pripravljala naša kuharica Diba, ki prav tako prihaja iz Bosne in Hercegovine.

Bosanski dan
Bosanski dan
Bosanski dan
Bosanski dan
Bosanski dan
Bosanski dan

Uradni podatki

Stopite v stik