Novice

Nazaj

Izlet stanovalcev v Olimje

Izlet stanovalcev v Olimje

17. maja smo Pegazovi izletniki odšli v sosednji kraj Podčetrtek, kjer smo si ogledali Olimje – cerkev, staro lekarno, zeliščni vrt in čokoladnico ter nato še Terme Olimia, kjer smo tudi kosili.

Emil Carli – pogovori o slovenski kulturni zgodovini

Danes smo pričeli z novo aktivnostjo, ki je stanovalkam in stanovalcem blizu, to so pogovori o slovenski kulturni zgodovini, še posebej pa o naši lepi Rogaški Slatini. Gospod Emil Carli je zagotovo veliko ime iz tega področja in veseli nas, da nam bo v prihodnje namenjal nekaj svojega časa in bogatih znanj.

Delovna terapija in funkcijsko usposabljanje ob glasbi

Delovna terapija in funkcijsko usposabljanje ob glasbi

Delovni terapevtki v Pegazovem domu sva pričeli voditi gibalno – plesne aktivnosti, strokovno imenovane FUNB (funkcijsko usposabljanje ob glasbi) in tako vnesli zanimivo dopolnitev v že zelo pester nabor aktivnosti. Stanovalke in stanovalci so navdušeni.

Deževen dan si popestrimo...

Deževen dan si popestrimo...

Ob današnjem deževnem dopoldnevu smo na skupinah demenc barvali mandale. Le- te pomirjajoče delujejo na um. Zraven smo poslušali ljudsko glasbo.

Alzheimer caffe

Alzheimer caffe

V sredo 8.5. je v Pegazovem domu potekal Alzheimer caffe z naslovom: skrb za osebo z demenco v domačem okolju.  Na začetku druženja nas je pozdravila nova predsednica društva Spominčica Rogaška Slatina Anica Vreže.

Klub svojcev Zarja in Spominčica

Klub svojcev Zarja in Spominčica

Tokratno srečanje kluba svojcev skupin oseb z demenco je potekalo v torek, 7.5.2019.  Zbrali smo se v skupni jedilnici doma, kjer nam je delovna terapevtka predstavila FUNB. Gre za plesno- gibalno terapijo, ki se redno izvaja na skupinah oseb z demenco.

Išče te sreča, um ti je dan

Išče te sreča, um ti je dan

Danes smo bili prisotni na prireditvi Pika poka pod goro - 23. državni reviji folklornih skupin v Rogaški Slatini. Prva osnovna šola Rogaška Slatina že 23. leto skrbi za revijo ljudskih pesmi, plesov in običajev, imenovano »Pika poka pod goro«. Letos se je predstavilo okrog 30 skupin iz vse Slovenije in del čudovite prireditve so stanovalci z velikim veseljem spremljali.

Velika noč je pred vrati

Velika noč je pred vrati

Vsak praznik je zaradi mnogih priprav in pričakovanj še toliko lepši, tako se tudi v Pegazovem domu že nekaj časa pripravljamo na veliko noč.

Stran 50 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik