Pegazova prostovoljka leta je Renata Kuraj

Nazaj

Pegazova prostovoljka leta je Renata Kuraj

V torek, 11. junija 2019, je na Brdu potekala zaključna prireditev natečaja Prostovoljec leta, na kateri so bila podeljena priznanja in t.i. Naj nazivi izbranim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. 

Natečaj je letos že sedemnajstič zapored izvedel Mladinski svet Slovenije (MSS), častni pokrovitelj natečaja pa je že vrsto let predsednik RS Borut Pahor, ki je tudi letos gostil zaključno prireditev.

Pegazova prostovoljka leta je Renata Kuraj, ki od leta 2014 sodeluje prostovoljno pri terapiji s pomočjo psa. Takole je strnila svoja občutja ob prejemu častnega naziva:

Udeležila sem se zaključka natečaja Prostovoljec leta 2018, na katerega me je prijavil Pegazov dom. S prostovoljnim delom sem začela leta nazaj, ko sem preko medijev spoznala terapevtsko delo s kužki. Ker je bil Sunny že od nekdaj družaben, vesel kuža, sem sklenila, da se preizkusiva. Po opravljenih izobraževanjih ter ocenjevanju, sva začela najino prostovoljsko pot. V dom sva prihajala skoraj enkrat mesečno, kjer je Sunny vsakič znova pričaral nasmeh na obraze stanovalcev s svojo pozitivno energijo in srčnostjo.

Ko sem izvedela za nominacijo, za prostovoljca leta, sem bila zelo vesela in ponosna, saj mi to delo veliko pomeni in vem, da je tudi za Sunny-ja bila to zmeraj lepa izkušnja.Za udeležitev na zaključni prireditvi sem se odločila ravno zaradi Sunny-ja, saj je bil on tisti, zaradi koga sem lahko začela s prostovoljnim delom v tej obliki. Ob pripravah na obisk doma je bil zmeraj dobre volje in se z veseljem odpeljal na delo.

Žal je Sunny v začetku leta za vedno zaspal in tako pustil za sabo ogromno praznino.

Bil je kuža s srčnostjo, ki jo premore le redko kdo in to priznanje je tako posvečeno njemu in njegovi neizmerni želji po osrečevanju drugih. Osebju Pegazovega doma bi se rada zahvalila za izkazano zaupanje.

Renata Kuraj, 19.06.2019

 

Pegazova prostovoljka leta je Renata Kuraj
Pegazova prostovoljka leta je Renata Kuraj

Uradni podatki

Stopite v stik