Novice

Nazaj

Jesenska ustvarjanja

Jesenska ustvarjanja

Četrtkovo dopoldne smo izkoristili za ustvarjanje. Ustvarjali smo iz jesenskih pridelkov.

1. oktober DAN STAREJŠIH

1. oktober DAN STAREJŠIH

Prvi oktober je mednarodni dan starejših. V Pegazovem domu so nas obiskali otroci iz vrtca Izvir in stanovalcem predstavili razne socialne igre in zapeli nekaj lepih pesmic. 

Terapija z gongom

Terapija z gongom

Sklop aktivnosti ob Svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni smo zaključili z terapijo z gongom, ki jo je izvajala Mateja Bobek. 

SPREHOD ZA SPOMIN V ROGAŠKI SLATINI

Sprehod za spomin po Rogaški Slatini

Danes se je v sklopu svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki je 21. septembra, odvijal »sprehod za spomin« po Rogaški Slatini.

Klubi svojcev za vitalne skupine

Klubi svojcev za vitalne skupine

V Pegazovem domu dvakrat na leto potekajo klubi svojcev. Jesensko druženje poteka v tednu, ko obeležujemo svetovni dan Alzheimerjeve demence. Zaradi naraščajočega števila starejših, narašča tudi bolezen, zato je pomembno, da poznamo nekaj preventivnih ukrepov.

Radi pišemo z roko

V Pegazov dom sta prišli Aleksandra Kosec, predsednica društva Radi pišemo z roko ter Tanja Jurjec, prostovoljka, ki bo izvajala urice pisanja z roko ter novo aktivnost predstavili stanovalcem.  Grafomotorični dejavnosti je dobrodošlico zaželela tudi direktorica Kristina Kampuš.

Jesenska opravila

Jesenska opravila

V pozdrav jeseni, smo priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom.

Pegazova kuharica

Pegazova kuharica

V mesecu avgustu 2019 je Pegazov dom izdal kuharsko knjigo Pegazovo kuharico. Od kod ideja? Vsak drugi petek v domu poteka kuharska urica s prostovoljko Anico Colnarič. Skupaj s stanovalci nekaj pripravijo, spečejo, da zadiši po celem domu. Nemalokrat se je zgodilo, da so mimoidoči spraševali po njenih receptih. 

Stran 45 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik