Novice

Nazaj

Ličenje in modna revija

Ličenje in modna revija

Sončen junijski petek smo v Pegazovem domu namenili našim stanovalkam, ki se rade uredijo in počutijo dobro v svoji koži. Prijazne dijakinje Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje pod mentorstvom profesorice Marije Artiček, so se z veseljem odzvale našemu povabilu, da bi na ta dan uredile stanovalke Pegazovega doma.

Glede na tip kože stanovalk so dekleta izbrala primerne izdelke za nego kože. Sledilo je ličenje v nežnih zemeljskih odtenkih, nekatere pa so vseeno želele živahnejše barve na svoji koži. Srčna in spretna dekleta so navdušila stanovalke, v prostoru je bilo veliko medgeneracijske povezanosti, smeha in kar nekaj toplih stiskov rok in objemov.

Po koncu ličenja je sledila modna revija. Stanovalke so se ob glasbi ponosno sprehodile po modni pisti, kjer so pokazale poletno kolekcijo trgovine Senior.

Hvala mentorici in dijakinjam za vse nasmehe, ki so jih narisale na obraze naših zadovoljnih stanovalk in zaposlenih.

Glasba nas povezuje - 5. srečanje pegazovih prijateljev

Glasba nas povezuje - 5. srečanje pegazovih prijateljev

Pred desetimi leti smo v Pegazovem domu pričeli z izvajanjem projekta „Pegazovo prijateljevanje“. Vsak stanovalec ob sprejemu v dom dobi svojega pegazovega prijatelja-to je nekdo od zaposlenih. Letos je potekalo 5. srečanje pegazovih prijateljev pod geslom: glasba nas povezuje.

 

Pojdimo s palicami v naravo

Pojdimo s palicami v naravo

Pohodniška skupina si je nadela nordijske palice ter veselo krenila proti zunanjemu fitnesu ter navkreber po gozdni poti do izvira vode.

Demonstracija in trening pravilne tehnike je potekala v fitnes parku ter po gozdnih poteh do izvira vode, kjer je po makadamski poti možno poskusiti hojo navzgor in navzdol. . Lepo jutro v dobri družbi…

Mladi in stari pojemo radi

Mladi in stari pojemo radi

Na sončen ponedeljek so nas z obiskom razveselili predšolski otroci iz vrtca Potoček s prijaznimi vzgojiteljicami. Pod taktirko vzgojiteljice Albine so nam zapeli nekaj živahnih pesmi in nato nadaljevali še z našo harmonikarko Jelko, ki vodi domski pevski zbor. Vzdušje je bilo nabito s pozitivno medgeneracijsko klimo.

Ob zvokih harmonike smo naše srečanje zaključili s skupno pesmijo, ki nas je še dodatno povezala. Zahvalili smo se za sodelovanje pomočnici ravnateljice, vzgojiteljicam in otrokom ter jim zaželeli čudovite počitnice in dopuste ter srečanje zaključili s sladoledom. 

Obisk dijakov Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje

Obisk dijakov Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje

Danes so nas v sklopu ekskurzije obiskali dijaki prvega letnika, smer bolničar - negovalec iz Srednje zdravstvene in kozmetične šole Celje. Na začetku je direktorica doma predstavila vizijo in delovanje doma. Nato smo dijakom, razredničarki in mentorici pokazali utrip življenja v domu. Nad videnim so bili navdušeni in pozitivno presenečeni. Na koncu so povedali, da se čuti toplina in domačnost. Dogovorili smo se, da k nam še pridejo.

„Bil je res lep izlet“

„Bil je res lep izlet“

Izlet je težko pričakovan dan, ki se ga vsi stanovalci zelo veselijo. Tokrat smo se odpeljali na   Ptujsko goro in v Stoperce. Bilo je polno lepih  doživetij in celo, te dni muhasto vreme, nam je bilo naklonjeno. 

Pegazova naj prostovoljka je Katja Žolgar

Pegazova naj prostovoljka je Katja Žolgar

Na Slovesni dan prostovoljstva, v torek, 23. maja, so v Domu II. slovenskega tabora Žalec razglasili prejemnike nazivov. Častno pokroviteljstvo Slovesnega dne je prevzela predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar. Pegazova naj prostovoljka je Katja Žolgar.

Katja je pričela s prostovoljskim delom v Pegazovem domu v letu 2018. Je novinarka Štajerskega vala in v Pegazovem domu enkrat tedensko vodi bralne urice, ki so pri stanovalkah in stanovalcih zelo priljubljene. Stanovalci pravijo, da so druženja zelo zanimiva in poslušalca pritegnejo.  »Katja se mi zdi zelo prisrčna in simpatična. Ima zelo dober, sproščujoč in zanimiv glas, ki samo doživetje zgodb še dodatno popestri ", je le eno od mnogih pozitivnih odzivov na njena prostovoljna udejstvovanja. 

 

"Dan Modrosti"

Danes smo se spomnili na dan mladosti in si izmislili svoj praznik "Dan modrosti". Naši stanovalci so sicer mladi po srcu, polni izkušenj in modrosti, ki jih prenašajo na mlajše generacije. V začetku smo imeli kulturni program, kjer je nastopil domski pevski zbor zaposlenih pod vodstvom Jelke Zorin Belcer, predstavile so se vse skupine Pegazovega doma z petjem, plesom ter Žoga band. Na koncu so nastopile še Okrogle mažoretke iz Pristave. Kaj naši stanovalci sporočajo mlajšim generacijam pa lahko vidite na fotografijah...

Parada učenja

Parada učenja

" Tudi dež je lepo vreme", smo si rekle in odšle do Kulturnega centra na Parado učenja, kjer je bila tudi dramska igra UTŽO " Šola nekoč in danes", smeh zagotovljen :)

Pesem v Pegazovem domu

Pesem v Pegazovem domu

Gospa Jelka Zorin Belcer je v marcu pričela z vodenjem domskega pevskega zbora in tudi zbora zaposlenih. Z igranjem na harmoniko ter vodenjem obeh zborčkov  vnaša v naš vsakdan mnogo pozitivne energije za kar smo ji vsi zelo hvaležni…

Stran 16 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik