Novice

Nazaj

Nastop otrok iz POŠ Kostrivnica

Nastop otrok iz POŠ Kostrivnica

Včeraj so nam deževen dan polepšali otroci iz POŠ Kostrivnica. S petjem, plesom in igranjem so nam polepšali popoldan. Vedno smo veseli kadar nas obiščejo otroci. Zavedamo se, kako pomembno je medgeneracijsko povezovanje. Otroci so obljubili, da se k nam še vrnejo.

Obisk Leo kluba

Obisk Leo kluba

V nedeljo, 14.05.2023, so nas v Pegazovem domu obiskali člani LEO KLUBA in naše stanovalce razveselili s cvetočimi cvetlicami v lončkih, na katerih so bile zapisane pozitivne misli. Za prijazno gesto se vsem iskreno zahvaljujemo. 

Svetovni dan medicinskih sester

Svetovni dan medicinskih sester

Danes je mednarodni dan medicinskih sester in letos poteka pod sloganom NAŠE MEDICINSKE SESTRE, NAŠA PRIHODNOST.

Poklic medicinske sestre je lep poklic. Je poklic, ki zahteva veliko znanja, empatije, sočutja, odgovornosti in predanosti.

 

Alzheimer caffe HOSPIC

Alzheimer caffe HOSPIC

Pegazov dom je v okviru društva Spominčica gostil Alzheimer cafe na temo: Kaj pomeni demenca pri spremljanju umirajočega. Predavala je Vika Štekovič, dipomirana medicinska sestra, zaposlena pri društvo HOSPIC. 

Predavanja so se udeležili zaposleni, stanovalci ter svojci naših stanovalcev. Preko praktičnih je predstavila kaj pomeni demenca za obolelega in kaj za svojca. Podala je kar nekaj koristnih nasvetov o tem kako se osebi približati, komunicirati in ga sprejeti takšnega, kot je. Še vedno opaža, da je demenca stigmatizirana. Poudarila je, da morajo skrbniki najprej poskbeti zase in za svoje zdravje. Dotaknila se je procesa žalovanja, ki je še kako pomemben.

Pegazov dom je demenci prijazna točka. V kolikor imate kakšna vprašanja, potrebujete nasvet ali zgolj pogovor, so vrata Pegazovega doma vedno odprta za pomoč. 

Molitvena urica

Molitvena urica

Molitvena urica s prostovoljko Romano - molimo, pojemo in v maju beremo Šmarnice.

Prvomajska budnica

Prvomajska budnica

Tudi letos nas je za 1. maj pozdravila Godba Steklarna Rogaška Slatina s prvomajsko budnico.

Zgodovina Rogaške Slatine s Tončijem Kamenškom

Zgodovina Rogaške Slatine s Tončijem Kamenškom

Današnji dopoldan je bil obarvan zgodovinsko, saj nas je znani upokojeni frizer Tonči Kamenšek popeljal v preteklost našega čudovitega kraja, ki je povezan s turizmom, bogato kulturno dediščino ter slavnimi imeni.

Gospod Tonči je prava enciklopedija podatkov in je v sliki in zanimivi besedi o preteklosti Rogaške Slatine povedal mnogo. Stanovalci so z zanimanjem prisluhnili ter postavljali vprašanja ter iz spominov tudi kaj pridali. Lepa hvala za izčrpen sprehod v preteklost!

17. obletnica Pegazovega doma

17. obletnica Pegazovega doma

Pegazov dom je pred sedemnajstimi leti odprl svoja vrata, kar smo obeležili s pestrim programom nastopajočih. 

Z izbranimi besedami sta nas nagovorila direktorica Pegazovega doma, Irena Strašek, ter direktor Comett domov, Miha Mihalj. V Pegazovem domu že vrsto let ob obletnici podeljujemo priznanje Naj delavka in za leto 2022 je naj delavka postala Valentina Jecl. 

Ženski zbor Rogaška Slatina

Ženski zbor Rogaška Slatina

Ženski zbor Rogaška Slatina je stanovalce Pegazovega doma s pesmijo popeljal na vse konce sveta. Ob koncu se jim je prijazna zahvalila stanovalka Božena Bofulin.

Stran 17 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik