Novice

Nazaj

Joga smeha in otvoritev razstave

Joga smeha in otvoritev razstave

Za dobro jutro, smo se na veliko in na široko smejali. Sledila je otvoritev razstave slik društva Mavrica z naslovom : Poletje.

Poslušali smo promenadni koncert Musica Camerata

Poslušali smo promenadni koncert Musica Camerata

Odpravili smo se na sprehod do Paviljona Tempelj ,kjer smo poslušali promenadni koncert z orkestrom Musica Camerata, ki poteka poleti v sklopu Aninega festivala v Rogaški Slatini. Nekaterim stanovalcem je klasična glasba zelo pri srcu, nekaterim malo manj, okusi so različni. Po jezeru bliz Triglava in Poletna noč sta nam bili zelo všeč. 

Salonski orkester Musica Camerata že skoraj petdeset let deluje, kot zdraviliški orkester v Rogaški Slatini. Orkester sestavljajo priznani umetniki akademsko izobraženi solisti, orkesterski glasbeniki vseh slovenskih orkestrov, profesorji univerz v Ljubljani in Mariboru. 

Anino v Pegazovem domu

Anino v Pegazovem domu

Vsako leto 26.julija v Pegazovem domu obeležujemo Anino in ob tej priložnosti je vsako leto prireditev v čast našim dragim stanovalkam Anam. Letos jih je med nami kar 10. V začetku prireditve je zbrane nagovorila direktorica Irena Strašek, ki je obenem čestitala vsem stanovalcem, ki prihajajo iz Rogaške Slatine, saj je na ta dan, praznik občine.

Kuharska urica

Kuharska urica

Pri današnji kuharski urici je prostovoljka Cvetka pripravljala Sacher rezino z vanilijevim sladoledom in smetano. Bilo je slastno! 

Koktajl zabava

Koktajl zabava

Morda je morje daleč od Pegazovega doma, vendar smo si pričarali pravo Havajsko vzdušje.

Energična glasba, ki jo je vrtel DJ Ivan, nasmejane plesalke in odlični, osvežilni koktajli izpod rok našega koktajl mojstra Matjaža so recept za pravi Pegazov koktajl žur!

Hvala vam, bilo je odlično!

Kdaj ponovimo? Koktajli so slastni!

Jooj, kako smo se naplesali!

Stanovalci so uživali ob pripravi koktajlov v živo, skupaj smo zaplesali Makareno, Sirtaki ...

Kuharska urica

Kuharska urica

Sladko razvajanje, ki ga je pripravila naša prostovoljka Cvetka

Kino v Pegazovem domu

Kino v Pegazovem domu

Danes se vračamo v preteklost. Natančneje v leto 1951, ko je bil posnet film Kekec. Pričarali smo pravo filmsko vzdušje - dobra družba, kokice in napitek.

Nordijska hoja

Nordijska hoja

Občudovali smo svežino gozda po dežju in pri izviru srečali gospo Hildo, ki vse lepo pozdravlja.

Mobilni heroji na obisku

Mobilni heroji na obisku

Z večnamenskim vozilom, ki je predelano v mobilno učilnico, sta se pred Pegazov dom pripeljala gospod Andrej in gospa Amela iz Androgoškega zavoda Ljudske univerze Velenje.

Zavod je pripravil usposabljanje, ki je bilo za naše stanovalce brezplačno. Gospod Andrej je povedal, da je pomembno, da opolnomočimo starejše  za pravilno in varno uporabo spleta, ter tako povečamo njihovo samostojnost pri uporabi mobitela, tablice…

Zvočna kopel

Zvočna kopel

Teodora Strajn iz zavoda Socio nas je danes razveselila z zvokom tibetanskih posod, ki blagodejno vpliva na počutje in intenzivno sprošča ter daje občutek zadovoljstva.

Stran 15 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik