Novice

Nazaj

Presenečenje....

Presenečenje....

◦•●◉✿Takole nas je prostovoljec Šolskega centra, Staš Čoh ob zaključku prostovoljstva presenetil...vsi smo bili ganjeni. Hvala Staš za human doprinos pri delu s starejšimi. ✿◉●•◦

... na sprehodu

... na sprehodu

✿.。.:* ☆:**:. Hoja, petje ♫ ♪ ♫ smeh  in pitje izvirske vode .:**:.☆*.:。.✿

Smej se – in svet se bo smejal s teboj

Smej se – in svet se bo smejal s teboj

Danes smo se v jogi smeha spraševali katera žival bi bili, če bi bili. Hitro smo bili domišlijsko v živalskem vrtu in smeh je bil zagotovljen, ko smo dodali še oglašanja živali. Medse smo povabili tudi očarljivo seniorko gospo Anjo, ki je več kot 45 let živela v  Avstraliji. Simpatična dama nam je za predah med smehom pripovedovala o Avstraliji in tudi o zavedanju, da je naša Slovenija najlepša na svetu.

Zagorski štruklji in ogled razstave slik Ervina Dvoršaka

Zagorski štruklji in ogled razstave slik Ervina Dvoršaka

Današnji četrtek smo si kulinarično in kulturno popestrili, saj smo dopoldan uživali ob zagorskih štrukljih spretnih gospodinj Brigite in Darije, popoldan pa šli na sprehod do Anine galerije, kjer razstavlja mlad perspektiven slikar iz Makol, Ervin Dvoršak.

Mlečna koruza

Mlečna koruza

Privoščili smo si koruzo na tri načine – pečeno, kuhano in kokice. Omamne vonjave pečene koruze in česna so nam vzbudile prijetne občutke. Pojedina je potekala ob poslušanju in petju narodnih pesmi. Marsikomu je to priljubljena specialiteta, ki se je spominjajo še iz otroštva, ko so pekli koruzo na pašniku. 

Naša zaposlena Silva je poskrbela za mlečno koruzo, ki smo je nekaj skuhali in nekaj spekli na žerjavici, veliko stanovalcev pa se je razveselilo tudi kokic. Hišnik Matjaž je poskrbel za peko in varnost pri pečenju. 

 

Obisk otrok zaposlenih

Obisk otrok zaposlenih

Tjaramdadam, zlat je ta dan, steci z mano vanj

in za nami je res krasen dan. Obiskali so nas otroci zaposlenih, otroški smeh je bil nalezljiv za vse stanovalce in zaposlene našega doma.

 

Veseli četrtek z Gmajnarji in Klepetuljami

Veseli četrtek z Gmajnarji in Klepetuljami

S petjem ob harmoniki ter z veseloigro so nam dopoldan popestrili člani Etnološkega društva iz Ložnice. Ljudske pevke so za ogrevanje zapele nekaj lepih pripovednih pesmi, tako da smo se spomnili kmečkih opravi, kot je delo v vinogradu ter srečnih in nesrečnih ljubezni.

Prostor so napolnili ubrani glasovi Gmajnarjev ob spremljavi harmonike. Naša srca so kar poskočila ob poslušanju slovenskih domoljubnih pesmi. Nasmejali smo se ob skeču, ki so ga pripravile Klepetulje. In odprtih ust čakali kaj se zgodi ob obisku zdravnika. Hvala gospe Cvetki Pepelnak, ki je vezni člen ter predsedniku Etnološkega društva gospodu Francu Zrjavu. Kmalu zopet na snidenje, stanovalci so vas zelo pohvalili.

Donacija električnega vozička

Donacija električnega vozička

Prostovoljka Ana Kamenšek vsak teden obiskuje Pegazov dom in s stanovalci igra tarok. Med igro ni veliko časa za pogovarjanje, ob koncu pa stečejo zanimivi pogovori. Andrej in Božena Gradecki sta mož in žena, ki skupaj bivata v Pegazovem domu. Andrej zaradi zdravstvenega stanja ne zmoreveč težjih fizičnih naporov, zato ga skrbna žena Božena z invalidskim vozičkom vozi po parku, kar je na daljše razdalje precej naporno. Še posebej v poletnih, vročih mesecih. Med igro taroka je Andrej soigralcem zaupal svojo željo. “Želim si, da bi šel v Central Cafe na kavico skupaj s svojo ženo.”

Ana Kamenšek je takoj stopila v akcijo in poklicala svojo dolgoletno prijateljico Petro Mežnar. Petra in njen mož Marko sta lastnika podjetja ORMEGA MM. Podjetje, ki prodaja in posoja invalidske vozičke. Petra se je poškodovala pri skoku v vodo. Kljub svoji gibalni oviranosti je Petra zelo aktivna in rada pomaga ljudem. S svojim serviserjem se je pripeljala iz Ljubljane v Rogaško Slatino, da je izročila električen voziček našemu Andreju. Brez težav je takoj osvojil vožnjo, serviser pa mu je voziček tudi prilagodil. Bil je presrečen. Zelo vesela, navdušena pa je bila tudi njegova žena. Ob vprašanju, koliko stane je Petra odgovorila: voziček naj uporablja Andrej, dokler ga bo potreboval. Potem pa naj voziček dobi nekdo drug, ki biva v Pegazovem domu. Ta voziček je donacija našega podjetja.

Vsi zbrani smo ostali brez besed. Direktorica Irena Strašek se je v imenu Pegazovega doma in vseh stanovalcev iskreno zahvalila za nepričakovano donacijo. Takšna donacija pomeni veliko za Pegazov dom in vse, ki bivajo v njem. Velika zahvala gre tudi prostovoljki Ani Kamenšek, ki je prisluhnila Andrejevi želji. Veseli nas, da sta Andrej in Božena Gradecki ob prvi priložnosti že obiskala Central Cafe in nas razveselila s prijetno fotografijo s svojimi najdražjimi!

Stran 14 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik