Novice

Nazaj

Pekli smo...

Pekli smo...

Deževno vreme smo izkoristile za peko Linških oči. ♥‿♥

Dobrodošel ponedeljek :)

Dobrodošel ponedeljek :)

Pojemo, nabiramo jabolka, telovadimo, obujamo spomine… dobrodošel ponedeljek :)

Priprave...

Priprave...

´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´ … za klube svojcev so se začele. Dobrodošli dragi svojci!  ´ *•.¸♥¸.•*•.¸♥¸.•*´

Kožuhanje

Zelišča za duševno zdravje in kožuhanje

Z zanimanjem smo prisluhnili zeliščarju g. Milanu Feldinu iz Društva zeliščarjev Olimje, ki je govoril o zeliščih, ki lahko tudi pripomorejo k boljšemu duševnemu zdravju. Predstavil in prinesel je hermeliko, žajbelj in rožmarin.

„Za mir v duši je pomembno tudi pravilno dihanje“, je povedal g. Milan. Dotaknili smo se tudi drugih zelišč, ki so zanimala stanovalke in stanovalce. Ga. Sonja je povedala, da ji rožmarin ni nikoli uspelo vzgojiti na vrtu in da ji tudi nikakor ne ustreza. Razgovorili smo se o „štirih belih smrtih“, ki jih uživajmo v majhnih količinah – bela moka, svinjska mast, sol in sladkor. Slišali smo veliko zanimivega, hvala.

Nato pa je sledilo najbolj priljubljeno kmečko opravilo- kožuhanje! 

Skupina Šentrog

Skupina Šentrog

Petje nas osrečuje. Včerajšnje popoldne so nam polepšali člani skupine Šentrog! Prepevali so slovenske narodne pesmi. Na željo stanovalke Božene Gradecki, so zapeli Ružo crvena. 

Računalniško opismenjevanje seniorjev

Računalniško opismenjevanje seniorjev

Približanje tehnologije starejšim in predstavitev uporabne vrednosti pametne naprave je bil namen današnjega druženja predstavnikov Simbioze in Micro Teama. G. Gorazd in g. Vito sta za vse udeležence prinesla pametne tablice in s poučevanjem začela pri osnovah, pri vklopu naprave. Starejši poznajo tablice iz časov, ko so nanje pisali s kredo.

Barvanje fraktalne risbe

Barvanje fraktalne risbe

Preizkusili smo se v barvanju fraktalne risbe. Fraktal pomeni delček. Teja Strajn nas je strokovno vodila skozi postopek in na koncu tudi analizirala risbe. 

Metoda fraktalne risbe je ena od terapevtskih metod pomoči z umetnostjo, osnovana na spontani risbi, sestavljeni iz črt (linij) in barv. Fraktalne risbe razvijajo ustvarjalne moči, na globlji ravni pa imajo še večji vpliv. Namen metode je povečanje ljubezni do sebe ter kreiranje sreče in blagostanja v sedanjem trenutku. 

Klapa Solaris iz Šibenika

Klapa Solaris iz Šibenika

V soboto je pri nas bil prav poseben dan, obarvan z pesmijo iz Dalmacije, namreč obiskali so nas fantje iz klape Solaris iz Šibenika.

Številnemu občinstvu, našim stanovalcem, so pripravili nepozabno uro dalmatinskih napevov. Ob tem so jih s petjem spremljali tudi poslušalci, ki zelo dobro poznajo besedila pesmi. Pevci klape Solaris pa so na koncu zapeli tudi Slakovo »V dolini tihi« v slovenščini , naši stanovalci pa so z njimi peli ter ploskali.

Stran 13 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik