Novice

Nazaj

Narava v slikah Vere Avguštin

Narava v slikah Vere Avguštin

Letošnji prvi aprilski ponedeljek, 3.4.2017 nam je ponovno ponudil priložnost, da smo se zbrali v skupnem prostoru Pegazovega doma na otvoritvi razstave slikarke Vere Avguštin, ki prihaja iz Slovenske Bistrice.

Matjaž Čampa: 170 km teka okoli Mont Blanca

Matjaž Čampa: 170 km teka okoli Mont Blanca

Ali bi zmogli brez počitka in spanca preteči in prehoditi 170 kilometrov v 40 urah? Redke izjeme. In ena izmed teh izjem je gospod Matjaž Čampa navdušen športnik, ki se je septembra 2015 iz Chamonixa podal na vzdržljivostno tekaško preizkušnjo okoli najvišje gore Evrope -  Mont Blanca

Prvi pomladni dan  - občudujemo velikonočnico na Boču

Prvi pomladni dan - občudujemo velikonočnico na Boču

Na čudovito sončen prvi pomladni dan, smo se odpeljali na Boč, kjer smo si ogledali posebno cvetlico, imenovano velikonočnica ali pulsatilla grandis. Letos je hitro zacvetela, pa še velika noč je pozna, tako, da se nista časovno ujela. Je zaščitena rastlina, ki v vsej južni Evropi uspeva le v Sloveniji, kjer so štiri rastišča, med njimi tudi na Boču. 

Sprehod in ogled razstave

Sprehod in ogled razstave društva Gaja

V četrtek, 16. marca smo se po kosilu zbrali in odšli na sprehod do Kulturnega centra, kjer kulinarične dobrote razstavlja društvo Gaja, društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina. 

Fantje iz skupine Gadi so razveselili stanovalce Pegazovega doma

Fantje iz skupine Gadi so razveselili stanovalce Pegazovega doma

Četrtek, 16. marec 20174,  je bil tudi dan, ko so nas v počastitev dneva žena in materinskega dneva obiskali fantje skupine GADI. Med njimi in našimi stanovalci je dvogeneracijska razlika v letih, a nastop mladih fantov je bil tako prisrčen, kot da smo vsi ena generacija. 

Otvoritev nove kuhinje

Otvoritev nove kuhinje

Kuhinja je srce doma, tam se stanovalci srečujejo in uživajo ob kulinaričnih dobrotah. Ob menjavi kuhinje na skupini Rožmarin se je na pobudo gospoda Kukovič Antona in gospodinje Darije zgodila slavnostna otvoritev.

Poklon travniških cvetlic ob dnevu žena

Poklon travniških cvetlic ob dnevu žena

 

»Naj dan poseben bo za vas,

mladenke brhke in ženice,

prešerno voščim vam na glas,

poklonim travniške cvetlice.

Lepota vaša je in čar,

toplina srčka naj bo dar…«

Tralala – tralala pust se pelja … na Pegazov karneval

Tralala – tralala pust se pelja … na Pegazov karneval

Skrbno in načrtno smo se pripravili za Pegazov karneval, ki se ga vsi zelo veselimo, saj je najbolj norčavi dogodek v letu. Na pustni torek je dišalo iz vseh skupin, kajti pekli so se krofi in flancati – pust pač mora biti masten okrog ust, vedo povedati vsi.

Hišni bendi se predstavijo

Hišni bendi se predstavijo

V tem tednu smo pripravili interno zabavo, saj smo stanovalcem v vseh sedmih stanovanjskih skupinah pred kosilom zapeli in zaigrali domski pevski zbor ter domski žoga bend.

Bolezen kot moj učitelj - v iskanju smisla

Bolezen kot moj učitelj - v iskanju smisla

Tanja Peček je univerzitetna diplomirana psihologinja in logoterapevtka in je preko Ljudske univerze za stanovalce izvedla delavnico »Bolezen kot moj učitelj – v iskanju smisla«.

Stran 74 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik