Novice

Nazaj

Aktivnosti v Pegazovem domu ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

Aktivnosti v Pegazovem domu ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni

V Pegazovem domu je v okviru svetovnega dneva Alzheimerjeve bolezni, ki je 21.septembra, potekalo več aktivnosti, katerih namen je ozavestiti ljudi o bolezni sodobnega časa, demenci, v največji meri pa so dogodki namenjeni preventivi na področju demence  kot tudi v izogib drugim boleznim.

Pegazov dom na obisku v vrtcu

Povabimo sonce v vrtec

Ob tednu otroka smo bili povabljeni v vrtec Izvir na druženje ob jesenskih delavnicah in osrednja tema je bila Povabimo sonce v vrtec. Skupinica trinajstih stanovalcev in stanovalk se je odpravila na pot – eni peš, drugi z avtom, prilagojeno sposobnostim udeležencev.

Sezonsko in preprosto –  bučni puding

Sezonsko in preprosto – bučni puding

Nastopila je sezona oranžnih in rdečih buč in možnosti, kako jih pripraviti, so obsežne: bučni kruh, bučni ravioli, bučna pita, bučna rižota in še bi lahko naštevali. 

Dober dan pri glasbi

Dober dan pri glasbi

Glasbena terapija z ravnateljico Glasbene šole Rogaška Slatina, gospo Tatjano Šolman je bila tokrat namenjena stanovalcem in stanovalkam na negovalnih skupinah. Govorili smo o ritmu – v glasbi, vsakdanjem življenju in v naravi. Tatjana in Rafko sta nas tokrat razveselila z afriškimi bobni, ki so nova pridobitev Glasbene šole. 

Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje

Festival za tretje življenjsko obdobje je vsako leto bolj obiskana množična prireditev. V letošnjem letu se je pod okriljem Ministrstva za zdravje predstavljal tudi Pegazov dom Rogaška Slatina. MZ je k sodelovanju povabilo prijavitelje in partnerje, ki so bili v letošnjem letu uspešni pri prijavi na razpis Demenca med nami.

Ličkanje in tetka jesen

Ličkanje in tetka jesen

V pozdrav jeseni, smo 21.09., priredili ličkanje koruze in postavitev tetke jeseni ob vhodu v Pegazov dom. 

»Hrana  ni samo hrana, je tudi zdravilo«

»Hrana ni samo hrana, je tudi zdravilo«

Dogodke, ki jih v letošnjem letu organiziramo ob svetovnem dnevu Alzheimerjeve bolezni, smo pričeli s predavanjem Slavice Javornik »Hrana  ni samo hrana, je tudi zdravilo«. Ga. Slavica je znana in odlična kuharica, ki se v zadnjem času veliko ukvarja tudi s predavanji oz. bolje rečeno, s prenosom znanja in praktičnih izkušenj na vse, ki si želijo pridobiti več koristnih informacij za našo prehrano.

Odpotovali smo na Kubo

Odpotovali smo na Kubo

Kuba je tisti del sveta, ki si ga želi obiskati skoraj vsak popotnik. Na biseru Karibov se je čas ustavil že nekje v petdesetih letih prejšnjega stoletja in to deželi daje poseben čar. Nas je v potopisu s seboj na potovanje popeljal Matej Bedenik.

Stran 69 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik