Novice

Nazaj

Plesne urice v mesecu marcu

Plesne urice v mesecu marcu

Ples ni le užitek ampak dobro vpliva tudi na možgansko funkcijo. Strokovnjaki so ugotovili, da naj bi ples za 76% zmanjšal tveganje za demenco. 

Velika velikonočnica na Boču

Velika velikonočnica na Boču

Odpeljali smo se na Boč, kjer smo si ogledali posebno cvetlico, imenovano velikonočnica ali pulsatilla grandis. Letos je hitro zacvetela, pa še velika noč je pozna, tako, da se nista časovno ujeli. Je zaščitena rastlina, ki v vsej južni Evropi uspeva le v Sloveniji, kjer so štiri rastišča, med njimi tudi na Boču.

Kulinarične dobrote društva Gaja

Kulinarične dobrote društva Gaja

Po kosilu smo se zbrali in odšli na sprehod do Kulturnega centra, kjer kulinarične dobrote razstavlja društvo Gaja, društvo za ohranjanje slovenskih narodnih jedi in običajev občine Rogaška Slatina. Ogledali smo si  jedi iz teh krajev, kot so: jerpica, zavihječa in mlinčovka, pa tudi sadne kruhe, šunko v testu in še marsikaj.

Smejmo se

Smejmo se

Joga smeha je bila tokrat na skupini Ena A.  Vsak se lahko smeji brez razloga… z očesnim kontaktom in otroško igrivostjo se narejen smeh hitro spremeni v resničen in nalezljiv smeh.

Stopalni vložki Fusselastic

Stopalni vložki Fusselastic

Anita Zore je simpatična domačinka, ki jo vsi poznamo kot pevko v Alpskem kvintetu. Pogosto jo videvamo, saj ima očeta v Pegazovem domu.

Dan pripovedovanja pravljic

Dan pripovedovanja pravljic

“Zakaj otrokom brati ali pripovedovati pravljice? Zakaj starejšim brati ali pripovedovati pravljice?«, se morda kdo sprašuje. Pravljica je most med otrokom in odraslim, most med svetom realnosti, v katerem živimo odrasli, in svetom domišljije, v katerem živi otrok. Takšne lepe mostove smo gradili danes v torek, 26. februarja na mednarodni dan pripovedovanja pravljic.

Predstavitev poklica

Predstavitev poklica

Danes 26.2.2019 je v Pegazovem domu potekala predstavitev poklicev, ki jih zaposleni v domu opravljajo. 

Bosanski dan

Bosanski dan

V Pegazu si znamo preproste dneve narediti posebne. Doslej smo obeležili kar nekaj tematskih dni: italijanski dan, mehiški, dalmatinski. Tokrat smo se odločili, da se sprehodimo še južneje- v Bosno. Njihova kuhinja je znana po mešanici zahodnih in vzhodnih vplivov.

Stran 52 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik