Novice

Nazaj

Pražena jetrca

Pražena jetrca

Stanovalci so na sestanku za sestavo jedilnikov izrazili željo, da bi jedli pražena svinjska jetrca in da bodo jetrca res mehka smo jih pripravili na kuharski urici s prostovoljkama Cvetko in Slavko in tako poskrbeli za kratko pot od priprave do kulinaričnega užitka. 

Po vsej hiši je dišalo po čebuli ter kmalu za tem po praženih jetrcih. Stanovalci so dejali, da jih vonj spominja na furežni dan. Jed je bila hitro pripravljena in vsi zadovoljni smo poskusili hranljiv obrok bogat z železom. 

Novi prostovoljci

Novi prostovoljci

S hvaležnostjo smo sprejeli medse nove prostovoljce dijake iz Srednje šolskega centra Rogaška Slatina. Se veselimo druženj, sprehodov, ustvarjanj in še kaj. 

Pegazova ohcet

Pegazova ohcet

Ves dan je v Pegazovem domu dišalo po slastnih krofih. Popoldan se je na Pegazovem karnevalu trlo svatov, saj se je zgodila ohcet pustnega desetletja, Halid in Fanika sta si pred vsemi obljubila zvestobo do roba, obred je opravil znani škof Marcelino, od blizu in daleč so prišli firbci – preko luže so se pripeljali kavbojci in indijanci, mačke, družabne domine, disko plesalci, še čebelarji so prisostvovali.

Kurenti na valentinovo

Kurenti na valentinovo

Kurent je izvirni pustni lik davne preteklosti in sedanjosti in sodi med pomembne unikate na Slovenskem. Je najbolj priljubljen in množičen tradicionalni pustni lik. Po starodavnem verovanju je kurent demon, ki odganja vse slabo, prinaša pa srečo in zadovoljstvo ter v deželo vabi pomlad. 

Tudi nas so ponovno obiskali in so v velikem številu  zaplesali pred domom. Po močnem zvonjenju sodeč so zagotovo odgnali zimo. 

Valentinovo v Pegazovem domu

Valentinovo v Pegazovem domu

V Pegazovem domu se imamo radi vse leto, vendar smo letošnje Valentinovo želeli še dodatno popestriti. 

V zimskem vrtu, ki je bil obdan s srci je v dopoldanskem času potekala »Valentinova ustvarjalna urica«. Na medena srca so stanovalci risali vzorce in tako so nastala »Pegazovega Lectova srca«. 

 

Pogovorni večer z Martinom Golob

Pogovorni večer z Martinom Golob

Ponedeljkov večer je bil prav poseben- stanovalci Pegazovega doma so odšli na pogovorni večer z Martinom Golobom in avtorjem njegove knjige Lojzetom Grčmanom. Skozi zanimiv pogovor, ki ga je vodila direktorica knjižnice mag. Nataša Koražija smo spoznali kako zanimiva in dobrosrčna oseba je Martin. Manjkalo ni smeha, niti resnih tem. Ob koncu prireditve smo ga povabili medse in z veseljem se je odzval našemu povabilu, ter vsakemu stanovalcu namenil nekaj trenutkov. Vsekakor je to dogodek, ki bo ostal v najlepšem spominu.

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

Danes obeležujemo slovenski kulturni praznik. V dopoldanskem času je potekal kviz o našem največjem pesniku Francetu Prešernu, nato so nas z čudovitim kulturnim programom razveselili učenci II. OŠ Rogaška Slatina. Predstavile so se Folklornice pod vodstvom Anje Plemenitaš, učenci OPB in Šolski band pod vodstvom Mojce Kmetec. Spomnili so nas na pomen besede kulture, ter nas razveselili s slovenskimi ljudskimi pesmimi. 

Nekaj četrtkovih aktivnosti v Pegazovem domu

Nekaj četrtkovih aktivnosti v Pegazovem domu

  •  trli smo orehe, ter jih za zdravje možganov tudi nekaj pojedli
  • pletenice iz kvašenega testa, kot so jih nekoč pekli na svečnico smo delali na kuharski urici s Cvetko in Slavko
  • ob glasbi, petju in udarjanju po žogah smo se razvedrili na žoga bendu

 


 

Stran 19 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik