Novice

Nazaj

Razstava karikatur v aninini galeriji

Stanovalce iz negovalnih skupin smo peljali na ogled razstave karikatur Jerneja Žumra, ki je postavljena v Anini galeriji. Pot nas je vodila po zeleni promenadi, kjer za glasbo poskrbe ptice in za senco različna drevesa.

Pevski nastop otrok iz vrtca

V sredo dopoldne je bil prav poseben dan, saj sta nas obiskala kar dva pevska zbora hkrati. Naši najmlajši iz vrtca Rogaška Slatina (enot Izvir in Potoček) so nam skupaj z vzgojiteljicami pripravili čudovit pevski nastop.

Ogled nove knjižnice

V aprilu, ob svetovnem dnevu knjige, smo sodelovali v živi verigi in simbolično, iz rok v roke, zadnjih sto knjig, preselili na novo lokacijo. Zanimalo nas je kakšna je nova knjižnica, ki je v sosednji stavbi, zato smo odšli na kratek sprehod in si jo ogledali, ob prijazni spremljavi knjižničarke Maje Mohorič, ki v Pegazovem domu vodi bralno urico.

Športne igre v Pegazovem domu

V ponedeljek, 25. maja so se pred domom odvijale športne igre stanovalcev. Tekmovalci so se pomerili v ruskem kegljanju, metanju obročev, pikadu in metu kocke velikanke. Čutiti je bilo nekaj tekmovalnosti, predvsem pa veliko dobre volje.

Izlet v Mozirski gaj in Polzelo

Mozirski gaj je med ljudmi zelo priljubljen in vreden ogleda večkrat v življenju. Tako smo se odločili, da gremo na izlet v hortikulturni biser Savinjske doline, kjer je bila razstava pomladnega cvetja ter v Dom upokojencev Polzela, ki ga prav tako obdaja čudovit park. Za izlet in oglede parkov smo izbrali lep sončen 7. maj. Rogaške novice, 15.05.2009, Šentjurčan,15.05.2009

Sadni dan v Pegazovem domu

Petek, 15. maj je bil v Pegazovem domu zaznamovan s sadjem, sadnimi napitki, sadnimi solatami, frapeji ipd. Presenečenje dneva je bilo namenjeno tako stanovalcem kot vsem zaposlenim.

Induktivna zanka v Pegazovem domu

Projekt Občina Rogaška Slatina po meri invalidov s prejemom naziva ni zaključen, ostaja trajna naloga in v Pegazovem domu, ki je tudi sodeloval v omenjenem projektu, smo se odločili, da prisluhnemo potrebam naglušnih stanovalcev v našem domu. V večnamenskem prireditvenem prostoru smo kot prvi dom starejših v Sloveniji montirali induktivno zanko. Šentjurčan, 8.5.2009 Rogaške novice, 30.5.09

Potopisno predavanje o Ekvadorju in Galapagosu

Potopisna predavanja nam nedvomno širijo obzorje. Helena in Matjaž Čampa sta nas že popeljala v puščavsko Libijo in zeleno Mongolijo, tokrat pa sta nam predstavila vtise iz raziskovanja Ekvadorja in Galapagosa. Z zanimanjem smo prisluhnili nenavadnim pripovedim, slikam ter filmu.

Stran 143 od 163 (Vseh vnosov: 1629)

Uradni podatki

Stopite v stik