Z jasnim pogledom proti novemu letu

Nazaj

DSC_0160

Oči so kot okno v svet in dokler dobro vidimo (z očali ali brez) se dostikrat niti ne zavedamo pomena vida za vsakdanje delovanje.

 02.,03. in 04. decembra 2014 so stanovalce Pegazovega doma obiskali dijaki optiki  ter gimnazijci ŠC Rogaška Slatina z mentoricama Branko Kovačič in Andrejo Novak. Njihov obisk je bil strokoven, saj so stanovalcem brezplačno opravili servis očal, test vida ter svetovanje.
Njihov namen je bil preveriti očala, ki jih uporabljajo v svojem vsakdanjem življenju ter se medgeneracijsko družiti. Pogovori so tekli o težavah z vidom, o uporabi in čiščenju očal. Med drugim so opravili kratko anketo o namenu in uporabi pripomočka za vid. Očala so popravili, inklinirali, očistili, nekaterim pa tudi izdelali nova očala brezplačno, saj so za to pridobili nekaj sponzorskih sredstev. Vsi vključeni – dijaki in stanovalci so bili ob tem zelo zadovoljni.
Dijaki so se srečali s starejšo populacijo ljudi, ki je v večini primerov imela za sabo najmanj eno od očesnih operacij. Stanovalci pa so tudi veliko pridobili. Najlepše hvala mentoricama za vso prijaznost in strokovnost. Gospa Zora Rodella je povedala: »Tako zelo so bili vsi prijazni – mentorici in dijaki! Zelo sem hvaležna za nova očala s katerimi bolje vidim.«

DSC_0160
DSC_0162

Uradni podatki

Stopite v stik