Urbano Obsotelje

Nazaj

V torek, 28.5.2019 smo v Pegazovem domu imeli učno delavnico v okviru projekta Urbano Obsotelje. Dr. Marinka Vovk nam je predstavila naslednje teme: okoljska ozaveščenost kot del družbene odgovornosti posameznika, kako s ponovno uporabo polepšati dom skoraj zastonj, pasti sodobne potrošniške družbe in globalni megatrendi, obnovljivi viri energije, pozabljena popravila…

Delavnica je bila medgeneracijska, saj je sodelovalo 50 otrok ter stanovalci Pegazovega doma. G. Pepič je povedal, da nekoč ni bilo odpadkov. Plastične vrečke so prihajale kasneje, pa še te so bile redke in so se po uporabi prale, sušile in ponovno uporabile. Ga. Sonja je rekla kako je bila nekoč vesela ene pomaranče za veliko noč… sedaj je vsega v izobilju, a nič ne cenimo.

Otroci so povedali, da je sedaj ogromno odpadkov, oblačila so iz Kitajske, Bangladeša,…«Sedaj imamo vsega preveč, raste pa nezadovoljstvo«, smo prišli do zaključka. Kaj naj babica kupi vnuku? »Ničesar kupiti, samo čas mu namenite, pojdita skupaj v naravo in se pogovarjajta!

Uradni podatki

Stopite v stik